Ο 'Εθνικός Κήρυκας' ψηφιοποιεί αρχείο 100 ετών

Ο 'Εθνικός Κήρυκας' ψηφιοποιεί αρχείο 100 ετών

Ο 'Εθνικός Κήρυκας' προχωρά στη ψηφιοποιήση αρχείων 100 ετών και παρέχει σε κάθε χρήστη του διαδικτύου τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο αρχείο του που χρονολογείται από τον Απρίλιο του 1915

Επιμέλεια: Χριστόδουλος Αθανασάτος

Διαθέσιμο στον κάθε χρήστη του διαδικτύου, με μορφή pdf, θα είναι σύντομα το αρχείο της ιστορικής εφημερίδας 'Εθνικός Κήρυκας', το οποίο ξεκινάει από τον Απρίλιο του 1915.

Την σχετική αποκάλυψη έκανε μέσω του New Greek TV ο εκδότης της εφημερίδας, Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος τόνισε ότι οι ημερήσιες εκδόσεις του Κήρυκα θα δημοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο και θα είναι προσπελάσιμες για τον κάθε ενδιαφερόμενο, αποτελώντας - εκτός των άλλων - αντικείμενο μελέτης για την Ιστορία του ελληνισμού της Νέας Υόρκης και των ΗΠΑ.

"Συγκεντρώνουμε το αρχείο σε μορφή pdf και θα το ανεβάσουμε σύντομα μέσω των ιστοσελίδων μας. Θα πρέπει να πω ότι δεν θα υπάρχει κάποιο κόστος για τους χρήστες, αφού η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη. Θεωρώ ότι το εγχείρημά μας θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα σε ένα χρόνο, αν και εκτιμώ ότι θα χρειαστεί λογικά έξι μήνες", τόνισε ο κ. Διαματάρης.

Σε ό,τι αφορά στο γεγονός ότι - παρά την πτώση του μεταναστευτικού κύματος και την "αραίωση" χρήσης της ελληνικής γλώσσας ανά τις γενεές - η έντυπη μορφή του Κήρυκα αντέχει ακόμη, ο κ. Διαματάρης δήλωσε ότι ο βασικός παράγοντας είναι η αξιοπιστία που χαρακτηρίζει την εφημερίδα.

"Από το 1915 που ιδρύθηκε η εφημερίδα, ήταν πάντα αξιόπιστη. Αυτό είναι το κλειδί για εμάς: Η αξιόπιστη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση".

Πηγή: NewGreekTv

ADVERTISING

SHARE: