Ο Κιμ Γιονγκ Ουν “διδάσκει” πώς να αποφύγεις μια δηλητηριασμένη πένα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν “διδάσκει” πώς να αποφύγεις μια δηλητηριασμένη πένα
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράφουν τη συμφωνία ανάμεσα σε Βόρεια Κορέα και ΗΠΑ AP

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αρνήθηκε να υπογράψει με αμερικανική πένα τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής με τον Τραμπ για λόγους ασφαλείας.

Η στιγμή της υπογραφής της σημαντικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ: Δεκάδες κάμερες ήταν στραμμένες πάνω στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που έπαιρναν στο χέρι τις πένες και υπέγραφαν το ιστορικό έγγραφο. Ένα στιγμιότυπο ωστόσο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον είναι όταν – λίγο πριν υπογράψει ο βορειοκορεάτης ηγέτης – εμφανίστηκε η αδερφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ, και του έδωσε μια δική της πένα να κρατήσει και όχι την ήδη υπάρχουσα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν – φοβούμενος πιθανώς πρακτικές δηλητηρίασης από τις οποίες έχουν βρει «μυστηριώδη» θάνατο μέλη της δικής του οικογένειας – είχε δώσει, σύμφωνα με την Daily Mail< εντολή σε ένα φρουρό της προσωπικής του ασφάλειας να ελέγξει την πένα που του παρείχε η αμερικανική αντιπροσωπεία.

Τελικά η ενέργεια αυτή δεν φαίνεται να ήταν επαρκής, με την Κιμ Γιο Γιονγκ να παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Σημειώνεται ότι ο Κιμ έχει τη φήμη ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο να μην αφήνει “βιολογικές” του πληροφορίες όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό. Υπάρχει μάλιστα και μια φήμη ότι έφερε μαζί του ειδική χημική τουαλέτα του ώστε να μην αφήσει πίσω του κανένα στοιχείο, το οποίο μπορεί να αναλυθεί για πληροφορίες σχετικά με την υγεία του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα