Ο Mayweather διέλυσε τον McGregor κι έγινε ο πυγμάχος του 1 δισ. δολαρίων

Ο Mayweather διέλυσε τον McGregor κι έγινε ο πυγμάχος του 1 δισ. δολαρίων
El esetadounidense Floyd Mayweather Jr. propina un puñetazo al irlandés Conor McGregor el sábado 26 de agosto de 2017, en Las Vegas (AP Foto/Eric Jamison) AP

Ο διάσημος πυγμάχος παρέμεινε αήττητος και νικώντας τον ανερχόμενο σούπερ-σταρ των πολεμικών τεχνών, απογειώνει την περιουσία του

Ο Conor McGregor μπόρεσε να παλέψει με τον Floyd Mayweather για 10 ολόκληρους γύρους.

Ωστόσο, κατόπιν της κούρασης του Ιρλανδού, ο Αμερικανός κατάφερε να τον “κολλήσει” στα σχοινιά και χρειάστηκε η παρέμβαση του διαιτητή, ο οποίος σταμάτησε τον αγώνα και έδωσε τη νίκη στον Mayweather με τεχνικό νοκ άουτ.

Ο χορός των χρημάτων

Η αναμέτρηση έγινε στη T-Mobile Arena του Λας Βέγκας με τα εισιτήρια να φτάνουν τα 8.000 δολάρια. Όσοι παρακολουθήσουν το ματς με pay-per-view (το οποίο πάντως είχε προβλήματα), έπρεπε να καταβάλλουν 100 δολάρια, και ακόμη 85, για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (HD). Πάνω από 6.000.000 Αμερικανούς είδαν ζωντανά τον αγώνα που στην Ελλάδα μεταδόθηκε από το COSMOTE TV. Τα συνολικά έσοδα από το πολυαναμενόμενο event ξεπέρασαν τα 800 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η νίκη σήμανε το 50-0 του Mayweather, ο οποίος έσπασε και το ρεκόρ που μέχρι σήμερα κρατούσε ο Rocky Marciano, ο οποίος είχε 49 σερί νίκες. Να σημειωθεί βέβαια πως ο Marciano είχε σταματήσει την πυγμαχία στα 31 του χρόνια, ενώ ο Mayweather είναι αισίως 40αρης.

Οι δηλώσεις του Mayweather μετά το τέλος:

“Ήταν ο τελευταίος μου αγώνας, αυτό είναι σίγουρο. Επέλεξα τον κατάλληλο παρτενέρ στον τελευταίο μου χορό. Ο McGregor είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής, ένας σκληρός μαχητής και προσφέραμε στον κόσμο αυτό που ήθελε να δει, μετά τον αγώνα μου με τον Manny Pacquiao. Ήταν πολύ καλύτερος από ό,τι περίμενα, αλλά ήμουν καλύτερος συνολικά. Το πλάνο μου ήταν να πάρω το χρόνο μου, να τον αφήσω να ρίξει δυνατά χτυπήματα και να τον κερδίσω στο τέλος. Στο MMA παίζει πολύ δυνατά για 25 λεπτά και μετά κατεβάζει ταχύτητα. Ήθελα να μην κριθεί ο αγώνας στα σημεία, γιατί διακυβευόταν η φήμη της πυγμαχίας. Ο Marciano είναι ένας θρύλος. Ανυπομονώ να μπω στο Hall of Fame κάποια μέρα”.

Πριν τον αγώνα που ήταν στρωμένος από “χρυσάφι”, οι ειδικοί του αθλήματος έχριζαν σαν φαβορί τον Mayweather παρά τα όσα έλεγε ο πρωταθλητής των μεικτών πολεμικών τεχνών, Conor McGregor.

Σύμφωνα με το Forbers, και οι δυο τους πληρώθηκαν αδρά για τη συμμετοχή τους στο ματς.

Ο McGregor εισπράττει 100 εκατ. δολάρια, ενώ ο Mayweather κάτι περισσότερο από 200 εκατ. δολάρια, ποσό που κάνει τα κέρδη στην καριέρα του να φτάνουν το 1 δις δολάρια. 

Η καθιέρωση του Mayweather ξεκίνησε το 1998 όταν μετά από 17 σερί νίκες κέρδισε τον πρώτο τίτλο του νικώντας τον Genaro Hernandez με τεχνικό νοκ άουτ, εισπράττοντας 115.000 δολάρια. Στην συνέχεια οι αμοιβές του κυμαίνονταν γύρω στα 3 εκατ. δολάρια.

Εν συνεχεία διέκοψε τη συνεργασία του με τον ατζέντη του και ανέλαβε τον εαυτό του, με δική του εταιρεία μάνατζμεντ. Ξεκίνησε να κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις και να “πουλάει” τον εαυτό του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Για τον αγώνα του με τον Oscar De La Hoya το 2007 πληρώθηκε 25.000.000 δολάρια. Ακολούθησαν άλλοι 25 αγώνες με τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα.  

Με την δημιουργία της Mayweather Promotions όλα τα έσοδα πήγαιναν απευθείας στον Mayweather, χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιος μεσάζον. 

Στη συνέχεια, το 2013 υπέγραψε συμβόλαιο με το Showtime για να προβάλει έξι αγώνες του. Για τον κάθε έναν, το κανάλι του κατέβαλε 32 εκατ. δολάρια.  Στη συνέχεια η συνεργασία του με το Showtime ως το 2015 του απέφερε συνολικά, σχεδόν 450.000.000 δολάρια.

Πλέον, μετά τη νίκη του επί του McGregor μπήκε στο κλειστό κλαμπ στο οποίο ανήκουν ο Michael Jordan με 1,5 δις και ο Tiger Woods με 1,4 δις δολάρια αντιστοίχως. Τέλος, να αναφέρουμε πως ο Mayweather χρωστάει στο IRS (την αμερικανική Εφορία) φόρους 22 εκατ. δολαρίων, με τον ίδιο να έχει ζητήσει παράταση για να αποπληρώσει τα χρέη του μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Φωτογραφία: AP Foto/Eric Jamison

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα