Ο Μπάτμαν ‘γονάτισε’ τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Μπάτμαν ‘γονάτισε’ τον Ντόναλντ Τραμπ
print screen

Ο σκοτεινός τιμωρός αντέδρασε στις δηλώσεις Τραμπ και συστρατεύθηκε με τους παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου που γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου

Στη μακρά λίστα των ατόμων που έχει ενοχλήσει ο Αμερικανός πρόεδρος με τις δηλώσεις και τις πολιτικές του αποφάσεις έρχεται να προστεθεί και ένας υπερήρωας.

Ο λόγος για τον Μπάτμαν, ο οποίος αποφάσισε μέσω του διάσημου σχεδιαστή κόμικ Francesco Francavilla να πάρει θέσει στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στο αμερικανικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις υβριστικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου κατά μερίδας αθλητών. 

Υπενθυμίζεται ότι στη δήλωσή του, ο Τραμπ προέτρεπε τους ιδιοκτήτες ομάδων του NFL να απολύουν τους παίκτες που δεν στέκονται όρθιοι κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ εξύβρισε όσους αθλητές δεν το κάνουν. «Δεν θα λατρεύατε να δείτε έναν από αυτούς τους παίκτες που δείχνουν ασέβεια προς τη σημαία να του λένε “Βγες π… γιε από το γήπεδο τώρα. Έξω. Απολύεται. Απολύεται!”» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Τα υβριστικά σχόλια πυροδότησαν άμεσα αντιδράσεις από την πλευρά των αθλητών: Την Κυριακή στο Γουέμπλεϊ, 25 παίκτες των Baltimore Ravens και των Jacksonville Jaguars γονάτισαν στο άκουσμα του εθνικού ύμνου, με πολλούς ακόμα να απλώνουν τα χέρια τους σε κίνηση συμπαράστασης. To παράδειγμα των αφροαμερικανών παικτών του NFL ακολούθησε και ο Bruce Maxwell, επαγγελματίας αθλητής του μπέιζμπολ, ο οποίος έγινε ο πρώτος λευκός αθλητής που αντιδρά στα σχόλια αυτά του Τραμπ.

Την Τρίτη, με το μέρος των παικτών τάχθηκε και ο Σκοτεινός Ιππότης, ο οποίος εμφανίστηκε σε μια δημιουργία του Francavilla να γονατίζει. Το σκίτσο, το οποίο δημοσιεύτηκε μέσω Twitter, έχει εγείρει πληθώρα σχολίων και αντιδράσεων, σε κάθε περίπτωση ωστόσο αποτελεί ένα ηχηρό πολιτικό σχόλιο του κομίστα, το οποίο συμμερίζονται και άλλοι εκπρόσωποι της ένατης τέχνης.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διευκρινιστεί ότι το εν λόγω σχέδιο δεν αποτελεί επίσημη “παραγγελία” του εκδοτικού οίκου της DC, η οποία έχει τα εμπορικά δικαιώματα του ήρωα, αλλά μια μονομερή πρωτοβουλία.

Δείτε το σκίτσο:


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα