Ο Μπόρις Τζόνσον ξανά δήμαρχος Λονδίνου

default image

Διαβάστε τα αποτελέσματα των εκλογών στο Λονδίνο που έδειξαν νικητή τον κάπως ιδιόρρυθμο Μπόρις Τζόνσον

Μοναδικό καλό νέο για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον που είδε το κόμμα του να καταποντίζεται στις τοπικές εκλογές, είναι η επανεκλογή του Μπόρις Τζόνσον στην δημαρχία του Λονδίνου.

Ο υποψήφιος των Τόρις, Μπόρις Τζόνσον, η δημοφιλία του οποίου οφείλεται μεταξύ άλλων στο ιδιότυπο και συχνά φαιδρό του στυλ, θα είναι για άλλη μια τετραετία ο δήμαρχος του Λονδίνου εφόσον ξεπέρασε τον αντίπαλό του, υποψήφιο των Εργατικών, Κεν Λίβινγκστον, με ποσοστό 44% έναντι 40,3%.

Ο Τζόνσον ευχαρίστησε τους Λονδρέζους για την δεύτερη θητεία και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να μάχεται για την ευημερία της πόλης.

Η νίκη του είναι και το μόνο ευχάριστο νέο για τον συντηρητικό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον που είδε σ’ αυτές τις εκλογές, το κόμμα του να τιμωρείται κυρίως για την οικονομική του πολιτική, χάνοντας 405 δημοτικούς συμβούλους σε όλη την χώρα. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχασαν 336, ενώ αντίθετα, οι Εργατικοί κέρδισαν 823 συμβούλους σε εθνικό επίπεδο.

Αποφασισμένος ο Κάμερον

Παρά τις απώλειες, ο Ντ. Κάμερον δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει με τις ”δύσκολες αποφάσεις” για την μείωση του ελλείμματος, ενώ ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, διαπίστωσε ότι το κόμμα του ”κερδίζει ξανά έδαφος” και ανακτά την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα