Ο Ναδάλ ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ από πρώην Γαλλίδα υπουργό

Rafael Nadal, of Spain, holds up the championship trophy after beating Kevin Anderson, of South Africa, in the men's singles final of the U.S. Open tennis tournament, Sunday, Sept. 10, 2017, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki)
Rafael Nadal, of Spain, holds up the championship trophy after beating Kevin Anderson, of South Africa, in the men's singles final of the U.S. Open tennis tournament, Sunday, Sept. 10, 2017, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki) AP

Η πρώην υπουργός Αθλητισμου, Ροσελίν Μπασελό, είχε κατηγορήσει τον κορυφαίο Ισπανό τενίστα για ντόπινγκ στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής το 2016

Μέσω των δικηγόρων του, ο Ναδάλ της ζητά ως αποζημίωση 100.000 ευρώ συν τόκους, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις της πρώην υπουργού προκάλεσαν προβλήματα στην καριέρα του.

Τον Μάρτιο του 2016, η Μπασελό υποστήριξε ότι ο Ισπανός τενίστας ήταν ντοπέ. Το μόνο επιχείρημα που ανέφερε, ήταν οι μήνες που ο Ναδάλ ήταν ανενεργός το 2012 λόγω τραυματισμού στον γόνατο. «Είναι γνωστό ότι ο τραυματισμός του Ραφαέλ Ναδάλ, που τον κράτησε εκτός δράσης επτά μήνες, ήταν επειδή βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ», είπε στο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης D8 η Ροσελίν Μπασελό, η οποία ήταν υπουργός Αθλητισμού από το 2007 έως το 2010.

Ο δικηγόρος του Ναδάλ, δήλωσε χθες στο δικαστήριο του Παρισιού, όπου δεν παρέστη ούτε ο παίκτης ούτε η πρώην υπουργός, τη σημασία των δηλώσεων Μπασελό, και το «τεράστιο βάρος τους λόγω της θέσης που κατείχε και τις σημαντικές συνέπειες σχετικά με τους τρέχοντες ή μελλοντικούς χορηγούς του αθλητή». Ο δικηγόρος παρουσίασε τα ιατρικά αρχεία που έδειξαν τον σοβαρό τραυματισμό στον τένοντα του αριστερού γόνατου του Ισπανού παίκτη.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Μπασελό, εξήγησε ότι η πελάτισσα του, στηρίχθηκε σε δημοσιεύματα εφημερίδων και σε δηλώσεις στον Τύπο άλλων αθλητών, όπως του Βέλγου Χριστόφ Ροχούς και του αυστριακού Ντανιέλ Κέλερερ. «Ποιος χορηγός έχει εγκαταλείψει τον Ραφαέλ Ναδάλ ως αποτέλεσμα αυτών των δηλώσεων; Κανένας», είπε.

Ο εισαγγελέας θεώρησε ότι οι κατηγορίες είναι «ιδιαίτερα σοβαρές» και ζήτησε την καταδίκη της υπουργού, που θα ανακοινωθεί στις 16η Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ναδάλ: 'Όχι' στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

ADVERTISING

SHARE: