Ο Ντάισελμπλουμ 'πρόδωσε' το όνομα του διαδόχου του

Dutch Finance Minister and chair of the Eurogroup Jeroen Dijsselbloem talks with journalists prior to a meeting of Eurogroup finance ministers at the EU Council building in Brussels, Monday July 10, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Dutch Finance Minister and chair of the Eurogroup Jeroen Dijsselbloem talks with journalists prior to a meeting of Eurogroup finance ministers at the EU Council building in Brussels, Monday July 10, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Ο Ολλανδός πολιτικός μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο πρόσωπο του ανθρώπου που θα αναλάβει πρόεδρος του Eurogroup στη θέση του

Η γκάφα του Γερούν Ντάισελμπλουμ μάλλον πρόδωσε το όνομα του διαδόχου του στο Eurogroup. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ολλανδός πρώην ΥΠΟΙΚ, αναφέρθηκε στον διάδοχό του κατονομάζοντας τον Μάριο Σεντένο. Όταν συνειδητοποίησε τι είχε μόλις δηλώσει, έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. "Είπα Μάριο Σεντένο; Παρακαλώ μην το μεταφέρετε ως δήλωσή μου" είπε χαρακτηριστικά.

Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τη θέση στη σημερινή συνεδρίαση. Ο Μάριο Σεντένο από την Πορτογαλία, ο Πέτερ Καζιμίρ από την Σλοβακία, η Ντάνα Ράιζνιτσε-Οζόλα από τη Λετονία και ο Πιέρ Γκραμένια από το Λουξεμβούργο. Σεντένο και Καζιμίρ ανήκουν σε σοσιαλιστικά κόμματα, η Ράιζνιτσε-Οζόλα στους Πράσινους, ενώ ο Γκραμένια είναι Φιλελεύθερος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Eurogroup- Τι έχουν πει για την Ελλάδα

Αυτή τη θέση ποιος θα την πάρει; Τέσσερις υπουργοί για τη θέση του Ντάισελμπλουμ

Επίσημο 'αντίο': Σήμερα ορίζεται ο αντικαταστάτης του Ντάισελμπλουμ

ADVERTISING

SHARE: