Ο Ντάρεν Ουίλσον στην πρώτη συνέντευξη μετά την αθωωτική απόφαση: “Απλά έκανα τη δουλειά μου”

default image

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το συμβάν, ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον δήλωσε ότι δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικό. Συνεχίζονται τα επεισόδια στο Φέργκιουσον (Pics+Vids)

Ο Ντάρεν Ουίλσον, ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο στο Φέργκιουσον, δήλωσε ότι δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικό, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την Τρίτη μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον φόνο του Μπράουν, ο Ουίλσον είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ότι δεν εκτέλεσε τον νεαρό μαύρο στις 9 Αυγούστου, αλλά ότι φοβήθηκε για τη ζωή του στη διάρκεια της αντιπαράθεσής του με τον πιο μεγαλόσωμο Μπράουν και ότι απλώς έκανε τη δουλειά του.

Ο αστυνομικός υπογράμμισε ότι λυπάται για την απώλεια της ζωής του νεαρού, όμως επεσήμανε ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του σχετικά με τις ενέργειές του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο Μπράουν έβαλε το χέρι του μέσα στο περιπολικό και προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο.

Ο Ουίλσον περιέγραψε εξάλλου πως ο Μπράουν έτρεξε εναντίον του και ότι αισθάνθηκε ότι έπρεπε να τον πυροβολήσει.

Τριπλασιάζεται η παρουσία της εθνοφρουράς στο Φέργκιουσον

Ο Τζέι Νίξον κυβερνήτης της πολιτείας Μιζούρι στις ΗΠΑ διέταξε να αναπτυχθούν στο Φέργκιουσον εκατοντάδες επιπλέον μέλη της Εθνοφρουράς, τριπλασιάζοντας τις δυνάμεις της έπειτα από τη χθεσινή νύχτα που σημαδεύτηκε από ταραχές και λεηλασίες επιχειρήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι οι άνδρες της θα έχουν ενισχυμένες εξουσίες.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων να μην προσαχθεί στη δικαιοσύνη ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος τον Αύγουστο σκότωσε τον νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν.

«Συνολικά θα υπάρχουν 2.200 μέλη της Εθνοφρουράς στην περιοχή. Θα προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες. Η κοινότητα αυτή αξίζει την ειρήνη», υπογράμμισε ο Νίξον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι η ανομία και οι καταστροφές τρομοκράτησαν τους πολίτες του Φέργκιουσον χθες τη νύχτα, κυρίως τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα της πόλης σπαραξικάρδια και απαράδεκτη.

Από την πλευρά τους αξιωματούχοι της πολιτείας Μιζούρι και οι ένοπλες δυνάμεις δεσμεύθηκαν να κάνουν καλύτερη δουλειά σήμερα σε ό,τι αφορά την προστασία της περιουσίας και των επιχειρήσεων.

Δήμαρχος Φέργκιουσον: Καμία απόφαση για το μέλλον του Ουίλσον στην Αστυνομία

Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το μέλλον του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον στο αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον μετά την απόφαση του σώματος των ενόρκων να μην προσαχθεί στη δικαιοσύνη για τον φόνο του άοπλου, νεαρού μαύρου Μάικλ Μπράουν, δήλωσε ο Τζέιμς Νόουλς δήμαρχος του προαστίου αυτού του Σεντ Λούις, στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

Ο Ουίλσον έχει τεθεί σε αργία, αλλά συνεχίζει να πληρώνεται, από τις 9 Αυγούστου, οπότε σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας της αστυνομίας, σημείωσε ο Νόουλς.

Παράλληλα ο δήμαρχος του Φέργκιουσον κατήγγειλε ότι η Εθνοφρουρά δεν αναπτύχθηκε αρκετά γρήγορα στην πόλη, μετά τις ταραχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα