Ο Ντουτέρτε προτρέπει τους στρατιώτες να πυροβολούν τις αντάρτισσες στο αιδοίο

Ο Ντουτέρτε προτρέπει τους στρατιώτες να πυροβολούν τις αντάρτισσες στο αιδοίο

Η νέα εντολή προς πρώην κομμουνιστές στρατιώτες απ' τον αμφιλεγόμενο πρόεδρο των Φιλιππίνων

Σε μια νέα μισογύνικη δήλωση προέβη ο πρόεδρος των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε, προτρέποντας τους στρατιώτες να πυροβολούν στο αιδοίο τις αντάρτισσες.

Απευθυνόμενος σε μια ομάδα πρώην κομμουνιστών στις 7 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της χώρας, που στο παρελθόν διετέλεσε δήμαρχος της πρωτεύουσας Μανίλα, εμφανίστηκε να ενθαρρύνει τις ένοπλες δυνάμεις να στοχοποιούν τις γυναίκες.

««Πείτε στους στρατιώτες: “υπάρχει μια νέα εντολή απ’ το δήμαρχο.” Δεν θα σας σκοτώνουμε. Θα σας πυροβολούμε απλώς στο αιδοίο σας. Αν δεν υπάρχει αιδοίο είναι άχρηστες», είπε υπαινισσόμενος ότι είναι άχρηστες αν δεν διαθέτουν γεννητικά όργανα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το γραφείο Τύπου της προεδρίας περιέλαβε μεν το σχόλιο στην επίσημη απομαγνητοφώνηση της ομιλίας του Ντουτέρτε, αλλά αντικατέστησε τη λέξη «αιδοίο» με μια παύλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απευθύνει προτροπή σε βία ή μιλά υποτιμητικά για τις γυναίκες. Απ’ την ανάληψη της εξουσίας άλλωστε οπότε και δήλωσε ότι θα σκοτώσει όλους τους χρήστες και εμπόρους ναρκωτικών, χιλιάδες άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί με αποτέλεσμα το διεθνές ποινικό δικαστήριο να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα