Ο Ολάντ προέτρεψε τους Γάλλους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες

Ο Ολάντ προέτρεψε τους Γάλλους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο απερχόμενος πρόεδρος Ολάντ, προτρέποντας τους Γάλλους να πάνε να ψηφίσουν. "Είναι πάντα μια σημαντική πράξη, με νόημα, γεμάτη επιπτώσεις, γι’ αυτό πρέπει κανείς να ψηφίζει", τόνισε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ψήφισε σήμερα στην Τιλ, στην εκλογική του περιφέρεια στην Κορέζ της νοτιοανατολικής Γαλλίας, καλώντας τους Γάλλους να μην αμελήσουν να πάνε στις κάλπες.

«Κάθε φορά που ψηφίζω είναι μια συναισθηματική εμπειρία», σχολίασε ο Ολάντ προτού ρίξει την ψήφο του.

«Πάντα (οι εκλογές) αφορούν μια χώρα, τη δική μου (…). Είναι πάντα μια σημαντική πράξη, με νόημα, γεμάτη επιπτώσεις, γι’ αυτό πρέπει κανείς να ψηφίζει», τόνισε.

Από τους συνολικά σχεδόν 47,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους που καλούνται στις κάλπες, πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στα υπερπόντια εδάφη ξεκίνησαν ήδη από χθες Σάββατο να ψηφίζουν.

Τα περίπου 66.500 εκλογικά κέντρα σε όλη τη Γαλλία άνοιξαν στις 08:00 και θα κλείσουν στις 19:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) στις περισσότερες περιοχές. Σε κάποιες μεγάλες πόλεις, και κυρίως στο Παρίσι, θα παραμείνουν ανοικτά ως τις 20:00 (21:00 ώρα Ελλάδας).

Πολλές δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες έχουν κινητοποιηθεί για τις εκλογές, μαζί με τους 7.000 στρατιωτικούς της επιχείρησης Σεντινέλ.

Είναι η πρώτη φορά που οι προεδρικές εκλογές διεξάγονται υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, το οποίο τέθηκε σε ισχύ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015.

πηγή φωτογραφίας: AP/Georges Gobet

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα