O πατέρας της Saffie Roussos ανήμερα των γενεθλίων της θέλησε να μιλήσει στον κόσμο για εκείνη

O πατέρας της Saffie Roussos ανήμερα των γενεθλίων της θέλησε να μιλήσει στον κόσμο για εκείνη

Ο Andrew Roussos μιλά για πρώτη φορά μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Μάντσεστερ Αρένα για τον θάνατο της κόρης του και τον τραυματισμό της συζύγου του. Συγκλονίζουν τα λόγια του ανήμερα των γενεθλίων της

Η 8χρονη Saffie Rose Roussos  ήταν το νεότερο από τα 22 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αriana Grande στο Μάντσεστερ Αρένα.

Ο κυπριακής καταγωγής πατέρας του κοριτσιού, Andrew Roussos, μίλησε για πρώτη φορά χτες ανήμερα των γενεθλίων της 8χρονης, ενάμιση σχεδόν μήνα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο BBC και στην εκπομπή της Βικτόρια Ντέρμπισαϊρ.

Εξιστορήθηκε τη στιγμή που ένας αστυνομικός του ανακοίνωσε τον θάνατο της κόρης του. «Δεν μπορούσα να το καταλάβω. Απλά κάθισα και τον κοίταζα. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης που μπορεί να συμβεί. Δεν ήξερα το να πω, δεν ήξερα τι να σκεφτώ» είπε.

 

Σε ερώτηση για την κατάσταση υγείας της μητέρας της, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά κατά το τρομοκρατικό χτύπημα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, απάντησε πως είναι «στρατιώτης». Η δημοσιογράφος το BBC  ρώτησε εάν ο ίδιος της ανακοίνωσε τον θάνατο της Saffie και ο Andrew Roussos απάντησε: «Όχι. Ήταν λες και το ήξερε».

“Όταν επανήλθε, ήξερε πως η κόρη της είχε σκοτωθεί. Η Saffie πέθανε, έτσι;”, μου είπε ενώ “εγώ κούνησα καταφατικά το κεφάλι και αυτό ήταν, αυτό ήταν όλο που ειπώθηκε”.

Ο πατέρας της 8χρονης μίλησε στην εκπομπή για τον χαρακτήρα της κόρης του: στη Saffie άρεσαν τα αστεία και αγαπούσε τη μουσική, τον χορό και τη γυμναστική. Συνέχεια χαμογελούσε και έτσι θέλει να την θυμάται ο κόσμος.

Δείτε τις δηλώσεις του:

(Με πληροφορίες από BBC, φωτό: PA via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα