Ο πρόεδρος της West Ham αναζητά τον ήρωα άστεγο του Μάντσεστερ

Ο πρόεδρος της West Ham αναζητά τον ήρωα άστεγο του Μάντσεστερ

Πατήρ και υιός Sullivan, ιδιοκτήτες της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, συγκινήθηκαν από την αυτοθυσία του αστέγου που έσπευσε να βοηθήσει τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ

Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ μονοπωλεί βρετανικά και διεθνή ΜΜΕ, για την αγριότητα με την οποία δολοφονήθηκαν μικρά παιδιά και νέοι άνθρωποι, που παρευρίσκονταν στη συναυλία της Ariana Grande το βράδυ της Δευτέρας, στο Manchester Arena. Από τις προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών της πιο αιματηρής επίθεσης στη Βρετανία την τελευταία δεκαετία, ξεχώρισε η μαρτυρία ενός 35χρονου άστεγου, ο οποίος άκουσε την έκρηξη και τις φωνές των θυμάτων και έσπευσε να βοηθήσει. Στις συγκλονιστικές του μαρτυρίες, εξιστορούσε πως κλήθηκε να αφαιρέσει καρφιά και σπασμένα γυαλιά από το σώμα και το πρόσωπο μικρών κοριτσιών, ενώ έγινε μάρτυρας των άψυχων κορμιών μικρών παιδιών που κείτονταν στο έδαφος έξω από το χώρο της συναυλίας.


Με μια ανάρτησή του στο twitter, ο Dave Sullivan Jr. (φωτό πάνω), γιος του προέδρου της West Ham United, δήλωσε συγκινημένος από την ιστορία του 35χρονου Steve και κάλεσε όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε να επικοινωνήσει μαζί του. Ο Sullivan εξήγησε πως εκείνος και ο πατέρας του, έχουν αποφασίσει να προσφέρουν δωρεάν στέγη στον άνδρα για διάστημα έξι μηνών, προκειμένου να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια του. “Ο Steve αξίζει μια ευκαιρία να βελτιώσει τη ζωή του, έπειτα από την αλτρουιστική και ηρωική πράξη του που αναμφισβήτητα βοήθησε τις ζωές τόσων άλλων” σημείωσε ο Sullivan.

Σε επόμενες αναρτήσεις το Sullivan ο νεότερος τόνισε πως στην αναζήτηση του αστέγου είχαν κινητοποιηθεί δεκάδες άνθρωποι από τα social media, αλλά και εργαζόμενοι στο δίκτυο iTV που δημοσίευσε αρχικά το θέμα. Λίγη ώρα αργότερα, ανακοίνωσε πως η αναζήτηση απέδωσε καρπούς και ότι ο Steve βρέθηκε.

“Ο Steve ήταν ένας από τους εκατοντάδες που άφησαν πίσω τους την προσωπική τους ασφάλεια και έσπευσαν προς βοήθεια άλλων και είμαστε και οι δύο ιδιαίτερα συγκινημένοι από την ιστορία του” πρόσθεσε ο άνδρας της West Ham. “Πρόκειται για ένα φρικτό γεγονός, όμως η ανταπόκριση των ανθρώπων του Μάντσεστερ υπήρξε ιδιαίτερα θαρραλέα, δείγμα ενότητας και αλληλεγγύης – ο ακρογωνιαίος λίθος που συνιστά τη Βρετανία έναν φανταστικό τόπο” είπε επιπλέον ο Dave Sullivan.

 

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ομάδας, πλέον η οικογένεια βρίσκεται σε επαφή με τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η μια νέα αρχή για τον ήρωα του Μάντσεστερ. “Προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να πληρώσουμε την στέγαση και να παρέχουμε κάποια χρήματα για ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και να του δώσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και μια κανονική ζωή” ανέφεραν οι μεγαλομέτοχοι της West Ham. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα