Ο πρόεδρος του Ιράν κήρυξε το τέλος του Ισλαμικού Κράτους

Ο πρόεδρος του Ιράν κήρυξε το τέλος του Ισλαμικού Κράτους
A Philippine Marine guards the display of high-powered firearms, ammunitions, uniforms and black ISIS-style flags which were recovered from Muslim militants Tuesday, May 30, 2017 in Marawi city southern Philippines. Philippine forces pressed their offensive to drive out militants linked to the Islamic State group after days of fighting left corpses in the streets and hundreds of civilians begging for rescue from a besieged southern city of Marawi.(AP Photo/Bullit Marquez) ap

Την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης σε Συρία και Ιράν επαλήθευσε ο ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κήρυξε σήμερα, Τρίτη, το τέλος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ στη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος στο Press TV.

Παράλληλα ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, ο ταγματάρχης Κασέμ Σολεϊμανί, έκανε την ίδια ανακοίνωση σε μήνυμά του που έστειλε σήμερα στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν, τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, και το οποίο μεταδόθηκε από τον ιστότοπο Sepah News των ειδικών δυνάμεων του στρατού.

Στα ιρανικά μέσα αναρτώνται συχνά τα τελευταία χρόνια φωτογραφίες και βίντεο του Σολεϊμανί, που είναι επικεφαλής της Δύναμης αλ Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης που είναι αρμόδια για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, από την πρώτη γραμμή των μαχών κατά του ISIS στη Συρία και το Ιράκ.

Την προηγούμενη εβδομάδα τα ιρανικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες του Σολεϊμανί από την Αλμπού Καμάλ στην ανατολική Συρία, μια πόλη η οποία σύμφωνα με τον ίδιο η τελευταία περιοχή που ανακαταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές.

(Φωτογραφία: AP / Bullit Marquez)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα