Ο πρώην αντιπρόεδρος της Καταλονίας αποδέχθηκε την κυριαρχία της Μαδρίτης

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Καταλονίας αποδέχθηκε την κυριαρχία της Μαδρίτης
Fired Catalan vice president Oriol Junqueras arrives at the national court in Madrid, Spain, Thursday, Nov. 2, 2017. Some of the 14-member ousted Catalan cabinet were expected to appear before a judge in Madrid on Thursday for questioning as part of a rebellion probe for pushing ahead with a declaration of independence from Spain. (AP Photo/Paul White) AP

Τέσσερα στελέχη της κυβέρνησης Πουτζντεμόν, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος, κάνουν πίσω σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 155 με την ελπίδα της απελευθέρωσης στο δρόμο προς τις εκλογές

Ο προφυλακισθείς, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας Οριόλ Ζουνκέρας και τρία ακόμα προφυλακισθέντα μέλη του κόμματος του, του ERC, θα συμμορφωθούν με την απόφαση που εκχωρεί στη Μαδρίτη τον έλεγχο της περιφέρειας, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος υπεράσπισής τους.

Ο Ζουνκέρας και επτά ακόμα πρώην μέλη του τοπικού υπουργικού συμβουλίου της Καταλονίας προφυλακίστηκαν στις 2 Νοεμβρίου, αφού κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν στην παράνομη κήρυξη ανεξαρτησίας από την υπόλοιπη Ισπανία.

Οι κατηγορούμενοι ελπίζουν ότι η αποδοχή της εκχώρησης του ελέγχου της περιοχής στη Μαδρίτη θα μπορούσε να οδηγήσει το Ανώτατο Δικαστήριο στο να ανατρέψει την απόφαση για την κράτησή τους και να τους απελευθερώσει εγκαίρως προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου.

Σε δήλωση προς το Ανώτατο Δικαστήριο, ο δικηγόρος ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι δεν συμφωνούν με την εφαρμογή του Άρθρου 155, που αφαίρεσε τις εξουσίες από την τοπική κυβέρνηση, αλλά την αποδέχονται.

«Οι εντολοδόχοι μου αποδέχθηκαν, και αποδέχονται, την εφαρμογή του 155…αλλά το έχουν πράξει από μια θέση βαθιάς πολιτικής και δικαστικής ασυμφωνίας», δήλωσε ο δικηγόρος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η δήλωση δεν σημαίνει ότι αποκηρύττουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  (AP Photo/Paul White)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα