Ο Σόιμπλε απαγόρευσε τα τιτιβίσματα στη Μπούντεσταγκ

German Parliament President Wolfgang Schaeuble delivers his opening speech prior to a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber)
German Parliament President Wolfgang Schaeuble delivers his opening speech prior to a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Έντονες διαμαρτυρίες γερμανών βουλευτών για την απαγόρευση χρήσης του Twitter μέσα στη Βουλή

Την απόφασή του να απαγορεύσει την αποστολή tweets από την αίθουσα του γερμανικού κοινοβουλίου γνωστοποίησε ο νέος του πρόεδρος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο θύελλα αντιδράσεων.

Σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε σε γερμανικά ΜΜΕ σήμερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας επισήμανε σε βουλευτές ότι «το να χρησιμοποιούν συσκευές για να φωτογραφήσουν, να αναρτούν μηνύματα στο Twitter ή να στέλνουν μηνύματα από την αίθουσα της ολομέλειας δεν είναι προσήκον προς τις διαδικασίες της Bundestag».

Μπορεί οι Γερμανοί πολιτικοί να υπολείπονται των συναδέλφων τους σε άλλες χώρες στο να επικοινωνούν με τους ψηφοφόρους μέσω του Twitter, ωστόσο το εν λόγω μέτρο πυροδότησε έντονες διαμαρτυρίες.

«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία μου κουβέντα επί του θέματος» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η συντηρητική βουλευτής Ντόροθι Μπερ, η οποία με περισσότερους από 64.000 followers βρίσκεται μεταξύ των δημοφιλέστερων προσώπων της πολιτικής σκηνής στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία.

«Μπορούμε να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου σε απευθείας μετάδοση, αλλά δεν μπορούμε να τουιτάρουμε από εκεί» ήταν το μήνυμα του συναδέλφου της, του κόμματος των Φιλελευθέρων, Φρανκ Σίτα.

«Μια επιστολή γραμμένη με το χέρι μέσα από την αίθουσα θα ήταν ΟΚ; Δεν βγάζει νόημα!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, (AP Photo/Markus Schreiber)

ADVERTISING

SHARE: