Ο συγγραφέας Ζαρντέν υποψήφιος για πρόεδρος της Γαλλίας

Ο συγγραφέας και κινηματογραφιστής δήλωσε πως θέλει να αναλάβει καθήκοντα ώστε να επιστρέψει την εξουσία στους πολίτες

Ο συγγραφέας και κινηματογραφιστής Αλεξάντρ Ζαρντέν ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία ώστε να "δώσει ξανά την εξουσία στους πολίτες".

Ιδρυτής πρόσφατα του κινήματος "το Σπίτι των πολιτών" και της ένωσης "Bleu Blanc Zebre", ο Ζαρντέν θα είναι ο υποψήφιος της "Έκκλησης κινημάτων πολιτών", στην οποία μετέχουν έξι οργανώσεις.

"Θα είμαι εγώ", απάντησε ο συγγραφέας του μυθιστορήματος "Ο Ζέβρος", όταν ρωτήθηκε από το δίκτυο Franceinfo ποιος θα είναι ο υποψήφιος της Έκκλησης κινημάτων πολιτών.

Ο πολίτης δεν υπάρχει πλέον, τα εδάφη δεν υπάρχουν πια στην πολιτική συζήτηση. Τα συγκεντρωτικά κόμματα είναι αυτά που ακούμε, η τεχνοκρατία του Παρισιού είναι αυτή που εκφράζετα

Στη Γαλλία, "ο πολίτης δεν υπάρχει πλέον, τα εδάφη δεν υπάρχουν πια στην πολιτική συζήτηση. Τα συγκεντρωτικά κόμματα είναι αυτά που ακούμε, η τεχνοκρατία του Παρισιού είναι αυτή που εκφράζεται", δηλώνει στο AFP και εκφράζει την αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις 500 υπογραφές αιρετών (τοπικών και εθνικών), οι οποίοι θα υποστηρίζουν τη συμμετοχή του ως υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές, όπως προβλέπει το εκλογικό σύστημα της χώρας.

Ο Ζαρντέν ίδρυσε πριν από τρία χρόνια το κίνημα πολιτών Bleu Blanc Zebre, που καλεί τους πολίτες "να βοηθήσουν τον εαυτό τους".

Στις 8 Σεπτεμβρίου ίδρυσε μέσω Facebook "το Σπίτι των πολιτών" καλώντας τους πολίτες να επενδύσουν εκ νέου στην πολιτική συζήτηση. Μέχρι σήμερα, το κίνημα έχει περισσότερους από 60.000 υποστηρικτές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία

ADVERTISING

SHARE: