Ο Τραμπ ακυρώνει τη συνάντηση με τον Κιμ

Ο Τραμπ ακυρώνει τη συνάντηση με τον Κιμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε τηλεοπτικούς δέκτες της Ν. Κορέας AP

Δεν θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των δύο ηγετών όπως αναφέρει επιστολή του αμερικανού Προέδρου στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, στην οποία γίνεται γνωστό από τον Τραμπ ότι η πολυαναμενόμενη Σύνοδος της Σιγκαπούρης δεν θα διεξαχθεί.

“Περίμενα με ανυπομονησία να βρεθώ εκεί μαζί σας”, αναφέρει η επιστολή του Τραμπ, “δυστυχώς, όμως, με βάση την οργή και την ανοιχτή εχθρικότητα που διαφάνηκε από την τελευταία δήλωσή σας, αισθάνομαι πως θα είναι ακατάλληλο, στην παρούσα συγκυρία, να έχουμε αυτή τη συνάντηση”.

“Μιλάτε για τις πυρηνικές σας δυνατότητες, αλλά οι δικές μας είναι τόσο μεγάλες και ισχυρές, που προσεύχομαι στον Θεό να μην χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε”, αναφέρει ο αμερικανός Πρόεδρος.

Στην επιστολή, ο Τραμπ, κάνει επίσης λόγο για μία “χαμένη ευκαιρία” και για μία “θλιβερή ιστορική στιγμή” ενώ ευχαριστεί τον βορειοκορεάτη ηγέτη για την απελευθέρωση των αμερικανών κρατουμένων”.

Παρά το αρχικά πολύ θετικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, τις τελευταίες ημέρες είχαν αρχίσει να διαφαίνονται κάποια “σύννεφα” σχετικά με την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Η Βόρεια Κορέα διέκοψε τις συνομιλίες με την Νότια εξαιτίας στρατιωτικών ασκήσεων που η δεύτερη πραγματοποίησε με τις ΗΠΑ.

Ακολούθησαν δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, με τις οποίες έλεγε ότι η Β. Κορέα θα μπορούσε να καταλήξει σαν τη Λιβύη, εάν δεν κατέληγε σε συμφωνία για τα πυρηνικά με την Ουάσινγκτον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα