Ο Τραμπ απαντά στο Vanity Fair για την Μελάνια: ‘Λατρεύει να είναι η Πρώτη Κυρία’

Ο Τραμπ απαντά στο Vanity Fair για την Μελάνια: ‘Λατρεύει να είναι η Πρώτη Κυρία’
First lady Melania Trump walks along the East Colonnade decorated in white branches that are part of 2017 holiday decorations with the theme "Time-Honored Traditions" at the White House in Washington, Monday, Nov. 27, 2017. The First Lady honored 200 years of holiday traditions at the White House. (AP Photo/Carolyn Kaster) AP Photo/Carolyn Kaster

"Φωτιές" στο Λευκό Οίκο - και μάλιστα χριστουγεννιάτικα - άναψε δημοσίευμα του γνωστού περιοδικού, σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ είναι μία... "απρόθυμη" Πρώτη Κυρία που δεν απολαμβάνει καθόλου το ρόλο της

Το δημοσίευμα του Vanity Fair στάθηκε αφορμή για να πυροδοτηθούν εκ νέου φήμες και κουτσομπολιά για τη σχέση του προεδρικού ζεύγους. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ παρενέβη για να στηρίξει τη σύζυγό του και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, κατηγορώντας κατά πάγια τακτική τα ΜΜΕ, με την Μελάνια να κρατά όπως πάντα μια διακριτική στάση αναφορικά με τους “ψιθύρους” γύρω από το όνομα και το ρόλο της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Vainity Fair, η Μελάνια Τραμπ είναι πραγματικά μια “ασυνήθιστη” και συνάμα “απρόθυμη” Πρώτη Κυρία. Η οποία, όπως υποστηρίζει η συντάκτης του άρθρου Sarah Ellison, φέρεται να μην απολαμβάνει την τροπή που πήραν τα πράγματα στην καθημερινότητά της, το γεγονός δηλαδή ότι είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα ωστόσο τονίζει ότι ήταν η ίδια η Μελάνια που έπεισε το σύζυγό της να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, παρόλο που ήταν κάτι που αυτή δεν επιθυμούσε ιδιαίτερα. Όπως φέρονται να υποστηρίζουν στο περιοδικό άνθρωποι του περιβάλλοντός της, η Μελάνια ήξερε ότι αν ο άνδρας της δεν το έκανε θα ήταν δυστυχισμένος και καθώς οι ίδιες πηγές τον εμφανίζουν ως αναποφάσιστο, τονίζουν ότι η συμβολή της στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να διεκδικήσει την προεδρία ήταν καθοριστική. Επιβεβαιώνοντας το γνωστό ρητό ότι “πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μία δυναμική γυναίκα”.

Κάποιες από τις “κακές γλώσσες” που μίλησαν στο περιοδικό, θεωρούν ωστόσο ότι η στήριξή της οφειλόταν στο γεγονός ότι δεν πίστευε ούτε και η ίδια ότι ο σύζυγός της θα μπορούσε ποτέ να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.

U.S. President Donald Trump and first lady Melania Trump board Air Force One at Osan Air Base in Pyeongtaek, South Korea, Wednesday, Nov. 8, 2017, to travel to Beijing. Trump is on a five-country trip through Asia traveling to Japan, South Korea, China, Vietnam and the Philippines. (AP Photo/Andrew Harnik) AP Photo/Andrew Harnik

Ο Τραμπ στο πλευρό της Μελάνια

Το δημοσίευμα του Vanity Fair προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, πολιτικό “σεισμό” στην Ουάσινγκτον. Άλλωστε, κατά καιρούς τα αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ ασχολήθηκαν επισταμένα με την απόφαση της Μελάνια να παραμείνει αρχικά στη Νέα Υόρκη με το γιο της Μπάρον, αντί να μετακομίσει αμέσως στο Λευκό Οίκο, με το γιατί δεν δίνει το χέρι της στον Ντόναλντ Τραμπ στις δημόσιες εμφανίσεις τους, ακόμη και με το αν η γυναίκα που βλέπουμε στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ είναι η… “πραγματική” Μελάνια ή μια σωσίας της!

Αυτή τη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε άμεσα να λάβει θέση, στηρίζοντας τη σύζυγό του μέσω Twitter: ««Η Μελάνια, η υπέροχη και σκληρά εργαζόμενη Πρώτη Κυρία μας, που πραγματικά αγαπά αυτό που κάνει, πάντα πίστευε πως “αν κατέβεις για πρόεδρος, θα κερδίσεις”. Το έλεγε σε όλους αυτό “καμία αμφιβολία, θα κερδίσει”. Εγώ επίσης ένιωθα ότι θα κερδίσω (αλλιώς δεν θα κατέβαινα) – και η χώρα τα πηγαίνει περίφημα!», ανέφερε στο τιτίβισμά του.

Τα… χριστουγεννιάτικα καθήκοντα της Μελάνια

Την ώρα που το δημοσίευμα πυροδοτούσε συζητήσεις, ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που η Μελάνια “έλαμπε” στο ρόλο της Πρώτης Κυρίας, παρουσιάζοντας επίσημα το χριστουγεννιάτικο στολισμό στο Λευκό Οίκο, κάτι που φέτος κλήθηκε να κάνει για πρώτη φορά.


Η ίδια, απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο δημοσίευμα, δεν συνέβη όμως το ίδιο με τους εκπροσώπους της, οι οποίοι χαρακτήρισαν “αισχρό” το δημοσίευμα, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στα “αριστερά ΜΜΕ” (στην προκειμένη δηλαδή το… Vanity Fair) για τα ψεύδη που διαδίδουν.

Η 47χρονη καλλονή από τη Σλοβενία για άλλη μια φορά δεν χρειάστηκε να σπάσει τη σιωπή της για όσα λέγονται για αυτή. Αν κάτι απολαμβάνει άλλωστε, είναι το γεγονός ότι ως Πρώτη Κυρία έχει σταθερά υψηλότερη δημοτικότητα από το σύζυγό της.

Φωτό: AP Photo/Carolyn Kaster, AP Photo/Andrew Harnik

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα