Ο Τραμπ απειλεί με περικοπή χρηματοδότησης το Μπέρκλεϊ

Ο Τραμπ απειλεί με περικοπή χρηματοδότησης το Μπέρκλεϊ

Ως αντίποινα για την παρεμπόδιση ομιλία τους "προστατευομένου" του Ελληνοβρετανού ακροδεξιού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απειλεί το πανεπιστήμιο με περικοπή κρατικής χρηματοδότησης

Κατά την προσφιλή του τακτική, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε στα social media το θέμα των διαδηλώσεων και των επεισοδίων στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ενάντια στην ομιλία του Μίλο Γιαννόπουλος και έστειλε μήνυμα στο Μπέρκλεϊ. Στο tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος διερωτήθηκε αν θα πρέπει να περικοπούν οι δαπάνες προς το εκπαιδευτικό ίδρυμα, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά από μαζική διαδήλωση στο χώρο του πανεπιστημίου.

“Αν το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ δεν επιτρέπει την ελευθερία του λόγου και ασκείται βία εναντίον αθώων ανθρώπων με διαφορετική οπτική – τότε ΟΧΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ;” σημείωσε συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν από ομάδα 150 ατόμων, που εισέβαλαν σε μαζική διαδήλωση εναντίον εκδήλωσης με κεντρικό ομιλητή τον Μίλο Γιαννόπουλος, γνωστό για τις ρατσιστικές και σεξιστικές του αναφορές.

Διπλωματικό επεισόδιο με την Αυστραλία

Το πρωί αποκαλύφτηκε η ένταση στη συνομιλία του Αμερικανού με τον πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπολ, όταν ο τελευταίος του θύμισε δέσμευση της απερχόμενης διοίκησης Ομπάμα να δεχτεί στις ΗΠΑ, 1.250 πρόσφυγες από κέντρο κράτησης στη χώρα. Τα αμερικανικά ΜΜΕ τονίζουν πως η τηλεφωνική επαφή κατέληξε σε διπλωματικό επεισόδιο, με τον Τραμπ να κλείνει το τηλέφωνο.

Ο Τραμπ σχολίασε επικριτικά τη δέσμευση Ομπάμα με tweet του την Τετάρτη το βράδυ. “Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα συμφώνησε σε χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα εξετάσω αυτή την ηλίθια συμφωνία” είπε:

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός πάντως επέμεινε, πως παρά την έντονη αντίδραση οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να τηρήσουν τη συμφωνία. Πηγές από το Λευκό Οίκο αναφέρουν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε στον Αυστραλό πρωθυπουργό πως μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να τον “εξοντώσει πολιτικά”, ενώ ανάμεσα στους πρόσφυγες αυτούς ενδέχεται να βρίσκεται και ο “επόμενος βομβιστής της Βοστώνης”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα