Ο Τραμπ χρησιμοποιεί το θάνατο αθλητή σε τροχαίο για να ζητήσει πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα

Ο Τραμπ χρησιμοποιεί το θάνατο αθλητή σε τροχαίο για να ζητήσει πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα
President Donald Trump speaks to reporters upon arrival at the White House in Washington, Friday, Jan. 26, 2018, from the World Economic Forum in Davos, Switzerland. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta) AP

"Πρέπει να πείσουμε τους Δημοκρατικούς να γίνουν πιο σκληροί για τα Σύνορα και την παράνομη μετανάστευση ΓΡΗΓΟΡΑ", έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επωφελήθηκε από το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον αμυντικό των Ιντιανάπολις Κολτς, Έντουιν Τζάκσον, ο οποίος παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από όχημα που οδηγούσε ένας μεθυσμένος παράτυπος μετανάστης, προκειμένου να καταγγείλει για άλλη μια φορά το Δημοκρατικό Κόμμα και να ζητήσει να ενισχυθεί η ασφάλεια στα σύνορα.

“Τι ντροπή που ένας άνθρωπος που βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας σκότωσε τον αμυντικό των @Colts Έντουιν Τζάκσον. Αυτή είναι μόλις μία από τις πολλές τέτοιες τραγωδίες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Πρέπει να πείσουμε τους Δημοκρατικούς να γίνουν πιο σκληροί για τα Σύνορα και την παράνομη μετανάστευση ΓΡΗΓΟΡΑ”, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Ιντιάνα, ο Μανουέλ Ορέγκο-Σαβάλα, 37 ετών, είχε απελαθεί δύο φορές στο παρελθόν, το 2007 και το 2009. Ο οδηγός, που χρησιμοποιούσε και το όνομα Άλεξ Καμπρέρα Γκονσάλες, κατάγεται από τη Γουατεμάλα. Ήταν ο άνθρωπος που οδηγούσε το φορτηγάκι το οποίο παρέσυρε και σκότωσε τον 26χρονο Τζάκσον και τον οδηγό της Uber Τζέφρι Μονρό, 54 ετών.

Ο Ορέγκο-Σαβάλα συνελήφθη αφού προσπάθησε να διαφύγει πεζός, σύμφωνα πάντα με την τοπική αστυνομία, που διαπίστωσε επίσης ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Κρατείται σε φυλακή της κομητείας Μάριον και οι τοπικές αρχές συνεργάζονται με την ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης των ΗΠΑ για να καθορίσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους.

Ο αθλητής και ο οδηγός της Uber είχαν σταματήσει στην άκρη του αυτοκινητόδρομου Ι-70, κατά πάσα πιθανότητα επειδή ο Τζάκσον αισθάνθηκε αδιαθεσία, και είχαν βγει από το όχημα. Στέκονταν δίπλα στο αυτοκίνητο όταν τους παρέσυρε και τους δύο το φορτηγάκι του Ορέγκο-Σαβάλα. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα