Ο Τραμπ διερευνάται για πιθανή παρακώλυση της δικαιοσύνης

Ο Τραμπ διερευνάται για πιθανή παρακώλυση της δικαιοσύνης
President Donald Trump speaks in the Diplomatic Room of the White House in Washington, Wednesday, June 14, 2017, about the shooting in Alexandria, Va. where House Majority Whip Steve Scalise of La., and others, where shot during a Congressional baseball practice. (AP Photo/Andrew Harnik) AP

Η διερεύνηση του Τραμπ για πιθανή παρακώλυση δικαιοσύνης ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά την απόλυση του Κόμεϊ στις 9 Μαΐου

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διερευνάται από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μόλλερ για πιθανή παρακώλυση της δικαιοσύνης, έγραψε χθες η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους.

Ο Μόλερ διερευνά την φερόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και την πιθανή συμπαιγνία της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ. Ο πρώην διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ εξέφρασε την πεποίθηση στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα ότι απολύθηκε από τον Τραμπ γιατί ο πρόεδρος ήθελε να υπονομεύσει την έρευνα του FBI για το ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές.

Επικαλούμενη πέντε άτομα εν γνώσει του θέματος που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας, η Ουάσιγκτον Ποστ είπε ότι ο Νταν Κόατς, επικεφαλής της αμερικανικής πληροφόρησης, ο Μάικ Ρότζερς, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), και ο Ρίτσαρντ Λέτζετ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής της NSA είχαν συμφωνήσει να μιλήσουν σε ανακριτές του Μόλερ, ίσως και αυτή την εβδομάδα.

Η διερεύνηση του Τραμπ για πιθανή παρακώλυση δικαιοσύνης ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά την απόλυση του Κόμεϊ στις 9 Μαΐου, σύμφωνα με άτομα εν γνώσει του θέματος, είπε η Ουάσιγκτον Ποστ.

Η ομάδα νομικών συμβούλων του Τραμπ καταδίκασε άμεσα το άρθρο της εφημερίδας χθες. Ο εκπρόσωπος της ομάδας, Μαρκ Κοράλο, είπε, “Η διαρροή από το FBI πληροφοριών που αφορούν τον πρόεδρο είναι αισχρή, αδικαιολόγητη, και παράνομη”.

Εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας του Μόλερ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ενώ θεωρείται απίθανο ένας αμερικανός πρόεδρος εν ενεργεία να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη, το αμερικανικό σύνταγμα επιτρέπει την πρόταση μομφής και αποπομπή του προέδρου. Η παρακώλυση δικαιοσύνης μπορεί να αποτελέσει βάση για αποπομπή, αλλά μια τέτοια κατηγορία απαιτεί την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τραμπ.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα