Ο Τραμπ “ευχαριστεί” τον Πούτιν για τη μείωση των Αμερικανών διπλωματών στη Ρωσία

Ο Τραμπ “ευχαριστεί” τον Πούτιν για τη μείωση των Αμερικανών διπλωματών στη Ρωσία
FILE - In this Friday, July 7, 2017, file photo U.S. President Donald Trump meets with Russian President Vladimir Putin at the G-20 Summit in Hamburg. A separate US-Russia-brokered truce for southern Syria, brokered by the U.S. and Russia, is meant to help allay growing concerns by neighboring Jordan and Israel about Iranian military ambitions in the area. (AP Photo/Evan Vucci, File) AP

"Θέλω να τον ευχαριστήσω διότι προσπαθούμε να μειώσουμε το μισθολόγιό μας" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε την Πέμπτη τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την μείωση του αριθμού του προσωπικού των Αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στη Ρωσία, “διότι τώρα έχουμε μικρότερο μισθολόγιο”.

“Θέλω να τον ευχαριστήσω διότι προσπαθούμε να μειώσουμε το μισθολόγιό μας και, όσον αφορά εμένα, είμαι ευγνώμων που απέλυσε έναν ψηλό αριθμό ατόμων”, είπε σε δημοσιογράφους ο Τραμπ, προσθέτοντας, “Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να επιστρέψουν” στη Ρωσία.

Δεν διευκρινίστηκε εάν αστειευόταν.

Ο Πούτιν, αντιδρώντας σε νέες κυρώσεις του αμερικανικού Κογκρέσου, στις 30 Ιουλίου διέταξε την Ουάσιγκτον να μειώσει κατά 755 θέσεις εργασίας το προσωπικό της των 1.200 ατόμων σε πρεσβεία και προξενεία μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πολλοί από τους εργαζόμενους που επηρεάζονται από την απόφαση αυτή είναι ντόπιοι ρωσικής υπηκοότητας.

Για το Russiagate

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι δεν έχει σκεφθεί την πιθανότητα να απολύσει τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μόλερ, ο οποίος ερευνά την πιθανότητα συνέργειας μεταξύ μελών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο ιδιωτικό κλαμπ γκολφ στο Νιού Τζέρσεϊ, ο Τραμπ εκδήλωσε επίσης την έκπληξή του για την έφοδο του FBI (Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών) τον Ιούλιο στην οικία του πρώην διευθυντή της εκστρατείας του, Πολ Μάναφορτ, στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών, προσθέτοντας ότι το συμβάν έστειλε ένα “ηχηρό μήνυμα”.

(Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci, ε πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα