Ο Τραμπ ήθελε να δανειστεί πίνακα του Βαν Γκογκ και το μουσείο Γκούγκενχαϊμ του πρότεινε… μια χρυσή τουαλέτα

Ο Τραμπ ήθελε να δανειστεί πίνακα του Βαν Γκογκ και το μουσείο Γκούγκενχαϊμ του πρότεινε… μια χρυσή τουαλέτα
This Sept. 16, 2016 image made from a video shows the 18-karat toilet, titled "America," by Maurizio Cattelan in the restroom of the Solomon R. Guggenheim Museum in New York. According to a report in the Washington Post, President Donald Trump and first lady Melania asked the museum if they can borrow Van Gogh's painting entitled "Landscape With Snow," for their private White House quarters. Instead, the Guggenheim Museum's chief curator came up with a pointedly satirical counter-offer. She offered them use of the solid gold toilet used by visitors in a museum restroom until last August. (AP Photo) AP Photo

Οι επιτελείς του Λευκού Οίκου σίγουρα δεν περίμεναν την απάντηση ενός από τα πλέον φημισμένα μουσεία του κόσμου στο αίτημα του προεδρικού ζεύγους

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ άλλαξαν τα πάντα στο Λευκό Οίκο κατά τον πρώτο χρόνο της παραμονής τους εκεί. Συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της διακόσμησης. Η προσπάθειά τους να “δανειστούν” πίνακα από τη συλλογή του μουσείο Γκούγκενχαϊμ, όχι απλά έπεσε στο κενό, αλλά κατέληξε και σε ένα από τα πιο επικά τρολαρίσματα όλων των εποχών.

Οι Τραμπ ζήτησαν από το μουσείο το γνωστό πίνακα ¨Χιονισμένο Τοπίο” του Βίνσεντ Βαν Γκογκ προκειμένου να διακοσμήσουν τα ιδιαίτερα διαμερίσματά τους στην προεδρική κατοικία.

Σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν την απάντηση που έλαβαν… «Λυπάμαι που σας ενημερώνω πως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτόν τον δανεισμό, επειδή ο πίνακας ανήκει στη Συλλογή Thannhauser του Μουσείου, η οποία απαγορεύεται να απομακρυνθεί από το Μουσείο για οποιονδήποτε λόγο, αλλά ελπίζουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει αυτή η special προσφορά», έγραψε η επιμελήτρια του Γκούγκενχαϊμ, Νάνσι Σπέκτορ στην απάντηση της στο Λευκό Οίκο μέσω email.

Αντιπροτείνοντας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Washington Post, ένα άλλο έκθεμα, που μόνο ως ειρωνία και τρολάρισμα θα μπορούσε να εκληφθεί.

Μία… χρυσή τουαλέτα, από ατόφιο χρυσάφι 18 καρατίων, του Ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν. Για την ιστορία, πρόκειται για μία πλήρως λειτουργική τουαλέτα, η οποία φέρει την ονομασία “America” και είχε τοποθετηθεί σε δημόσια τουαλέτα του μουσείου κατά τη διάρκεια έκθεσης, γεγονός που σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε από χιλιάδες επισκέπτες του!

Η επιμελήτρια του Γκούγκενχαϊμ δεν δίστασε να συμπληρώσει ότι ο Ιταλός δημιουργος “θα ήθελε να δανείσει μακροπρόθεσμα το έργο στο Λευκό Οίκο”.

Το αν και τι απάντησε ο Λευκός Οίκος παραμένει άγνωστο. Όπως και το τι απόφαση θα πάρει το ίδιο το προεδρικό ζεύγος. Καθώς κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την προεκλογική περιήγηση στο διαμέρισμά τους στο Μανχάταν για φωτογράφηση περιοδικού, οπού και ανακάλυψαν το “χρυσό μικροκοσμο” στον οποίο κατοικούσαν πριν βρεθούν στο Λευκό Οίκο.

Φωτό: AP Photo

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα