Ο Τραμπ ψήφισε με τη συνοδεία γιουχαϊσμάτων

default image

Αποδοκιμάστηκε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο Μανχάταν. "Η Νέα Υόρκη σε σιχαίνεται" φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από το εκλογικό κέντρο (Vid)

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αμερικανικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ έγινε δεκτός με γιουχαΐσματα καθώς προσήλθε για να ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο του Μανχάταν, προπύργιο των Δημοκρατικών όπου το προβάδισμα της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να είναι ευρύ.

Ο δισεκατομμυριούχος έφθασε στις 11.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) με μια αυτοκινητοπομπή από λιμουζίνες μπροστά από ένα σχολείο στην 56η οδό, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές εκατοντάδες δημοσιογράφοι και ψηφοφόροι. Τότε ακριβώς ακούστηκαν συνθήματα όπως «η Νέα Υόρκη σε σιχαίνεται».

Κάποιοι άλλοι που ήταν παρόντες, κυρίως εργάτες που δούλευαν σε έργα οδοποιίας, άρχισαν να τον χειροκροτούν, ωστόσο η υποδοχή που του επιφύλαξαν δεν ήταν τόσο θορυβώδης.

Φορώντας σκούρο κοστούμι και γραβάτα σε έντονο μπλε χρώμα, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τον οποίο συνόδευσε η σύζυγός του Μελάνια, η κόρη του Ιβάνκα και ένα από τα εγγόνια του, αντήλλαξε χειραψίες και αγόρασε ένα γλυκό από ένα παιδί σε έναν υπαίθριο πάγκο προτού ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

 

Σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε ποιον ψήφισε, ο 70χρονος Τραμπ, απάντησε χαμογελώντας:

“Δύσκολη η απόφαση…”

Όταν δε τον ρώτησαν εάν θα αναγνωρίσει την ήττα του στην περίπτωση που η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον ανακοινώσει τη νίκη της, εκείνος έδειξε να υπεκφεύγει: «θα δούμε τι θα συμβεί», απάντησε λακωνικά.

Ο μεγιστάνας αναμένεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με υποστηρικτές του στο πλαίσιο μιας «βραδιάς για τη νίκη» σε ένα ξενοδοχείο της 6ης Λεωφόρου, σε μικρή απόσταση από τον ουρανοξύστη Τραμπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα