Ο Τραμπ σε ρόλο συνηγόρου για Google και Facebook – Απειλεί την ΕΕ με αντίποινα

Ο Τραμπ σε ρόλο συνηγόρου για Google και Facebook – Απειλεί την ΕΕ με αντίποινα
Donald Trump (AP Photo/Chuck Burton) AP Photo/Chuck Burton

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί την Ευρώπη με επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων, συνδέοντας το μέτρο με την πολιτική της Ένωσης ενάντια στους τεχνολογικούς κολοσσούς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων, εάν η ΕΕ αυξήσει τους δασμούς σε βάρος αμερικανικών εταιρειών.

«Εάν η ΕΕ θέλει να αυξήσει περαιτέρω τους ήδη τεράστιους δασμούς και (εμπορικούς) φραγμούς στις αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί, εμείς απλά θα εφαρμόσουμε έναν Δασμό στα Αυτοκίνητά τους τα οποία ελεύθερα εισρέουν στις ΗΠΑ» έγραψε ο μεγιστάνας στο Twitter.

«Θα καταστήσουν αδύνατη την πώληση των αυτοκινήτων μας (και άλλων αγαθών) εκεί. Μεγάλη εμπορική ανισορροπία!».

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη δυσφορία του για το εμπορικό έλλειμμα, αποδίδοντάς το στις «”πολύ χαζές”» εμπορικές συμφωνίες και πολιτικές μας».

Επαναλαμβάνοντας τις θέσεις που είχε παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 για τον προεδρικό θώκο, ο Τραμπ επισήμανε ότι οι εμπορικές συμφωνίες καταλήγουν να δίνουν τις αμερικανικές θέσεις εργασίας και τον πλούτο «σε άλλες χώρες που μας εκμεταλλεύονται εδώ και χρόνια». «Γελάνε με το πόσο χαζοί υπήρξαν οι ηγέτες μας. Φτάνει!» συμπλήρωσε.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την επιβολή τελωνειακών δασμών ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών της ΕΕ με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να μιλά για αντίμετρα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Chuck Burton

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα