Ο Τραμπ στη CIA: Σας αγαπώ. Είμαι 1.000% μαζί σας

Τι διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ τα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας στην πρώτη του επίσκεψη στην έδρα της CIA

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμ διαβεβαίωσε σήμερα τα στελέχη της CIA ότι τα στηρίζει «1.000%», σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους στην αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά τη δριμεία κριτική του σε βάρος της υπηρεσίας πληροφοριών πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Σας στηρίζω απόλυτα (…) Σας αγαπώ, σας σέβομαι» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, στην πρώτη του επίσκεψη στο αρχηγείο της CIA στη Βιρτζίνια, κατά την οποία δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τα βέλη του εναντίον των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων.

«Κανείς δεν είναι τόσο προσηλωμένος στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών και στη CIA όσο ο Ντόναλντ Τραμπ» συμπλήρωσε, μιλώντας στο τρίτο πρόσωπο για τον ίδιο.

«Βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, θα κάνουμε (μαζί) φανταστικά πράγματα» επισήμανε μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Δεν χρησιμοποιήσαμε τις πραγματικές δυνατότητες που διαθέτουμε. Πρέπει να απαλλαγούμε από το Ισλαμικό Κράτος, δεν έχουμε άλλη επιλογή» υπογράμμισε.

Κάνοντας λόγο για έναν «πόλεμο» που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του ιδίου και των ΜΜΕ, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι οι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των «πλέον ανέντιμων ανθρωπίνων όντων του πλανήτη».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στα πλάνα που μεταδώθηκαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν κι απεικονίζουν τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί για την τελετή ορκωμοσίας του χθες, λέγοντας ότι ήταν παραπλανητικά κι έδειχναν λιγότερους ανθρώπους από όσους ήταν στην πραγματικότητα παρόντες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εξοργιστεί με την δημοσίευση στον Τύπο εγγράφων, αμφιβόλου γνησιότητας, σύμφωνα με τα οποία οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας είχαν στην κατοχή τους επιβαρυντικές πληροφορίες για το πρόσωπό του.

Είχε κρίνει ιδίως «σκανδαλώδες το γεγονός ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών επέτρεψαν (τη δημοσίευση) πληροφοριών που αποδείχθηκαν εσφαλμένες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Ο προεδρικός χορός του Ντόναλτ με τη Μελάνια

Πρώτο προεδρικό διάταγμα Τραμπ: Obamacare τέλος

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εμπορική συμφωνία TPP

ADVERTISING

SHARE: