Ο Τραμπ θέλει να επιστρέψουν “το συντομότερο” τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία

Ο Τραμπ θέλει να επιστρέψουν “το συντομότερο” τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι "η αποστολή των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει" - Λίγες ώρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε στον Μακρόν ότι θα διατηρήσει "μακροπρόθεσμα" τα στρατεύματά του στη Συρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να επιθυμεί την απόσυρση των δυνάμεων των ΗΠΑ από τη Συρία «το συντομότερο δυνατό» επισήμανε ο Λευκός Οίκος την Κυριακή, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε στη διάρκεια συνέντευξής του ότι έπεισε τον Τραμπ να διατηρήσει «μακροπρόθεσμα» στη χώρα αμερικανικά στρατεύματα.

«Η αποστολή των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει – ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει οι δυνάμεις των ΗΠΑ να επιστρέψουν στην πατρίδα το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συντρίψουμε τελείως το Ι.Κ. και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα αποτρέψουν την επιστροφή του. Επιπλέον, περιμένουμε από τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην περιοχή να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες, στρατιωτικά και οικονομικά, για να υπάρξει ασφάλεια στην περιοχή», πρόσθεσε η Χάκαμπι Σάντερς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα