Ο Τραμπ υποδέχτηκε τους τρεις Αμερικανούς που απελευθέρωσε ο Κιμ

Ο Τραμπ υποδέχτηκε τους τρεις Αμερικανούς που απελευθέρωσε ο Κιμ
Κατά την υποδοχή των τριών Αμερικανών που απελευθέρωσε η Βόρεια Κορεά AP

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με τη σύζυγό του Μελάνια υποδέχτηκαν τους τρεις Αμερικανούς Πολίτες που απελευθερώθηκαν από την Βόρεια Κορέα και επέστρεψαν στην πατρίδα τους μαζί με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο

Στην αεροπορική βάση Άντριους προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε από την Πιονγκιάνγκ τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο καθώς και τους 3 Αμερικανούς που απελευθέρωσε το καθεστώς Κιμ Γιονγκ Ουν, και στο αεροδρόμιο για να τους υποδεχτεί βρέθηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια.

Ο Τραμπ και η Μελάνια ανεβαίνουν στο αεροπλάνο AP

Κατά την υποδοχή των τριών Αμερικανών που απελευθέρωσε η Βόρεια Κορεά AP

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ μαζί με τους 3 Αμερικανούς που απελευθέρωσε η Β.Κορέα AP

Ο ένας από τρεις Αμερικανούς ευχαριστεί τον Πρόεδρο Τραμπ AP

Οι τρεις αμερικανοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν είναι ο Αμερικανοκορεάτης ιεραπόστολος Κιμ Ντονγκ-Τσουλ· ο Κιμ Σανγκ-Ντουκ, γνωστός και ως Τόνι Κιμ, ο οποίος πέρασε έναν μήνα διδάσκοντας στο χρηματοδοτούμενο από το εξωτερικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Πιονγκγιάνγκ (PUST) πριν συλληφθεί το 2017· και ο Κιμ Χακ-Σονγκ, ο οποίος είχε διδάξει επίσης στο PUST.

«Με χαρά σας πληροφορώ ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο βρίσκεται στον αέρα και επιστρέφει από τη Βόρεια Κορέα μαζί με τους 3 υπέροχους κυρίους που όλοι τόσο προσδοκούν να συναντήσουν. Η υγεία τους φαίνεται πως είναι καλή», έγραψε νωρίτερα ο Τραμπ στο Twitter.

Η Νότια Κορέα καλωσόρισε την κίνηση αυτή ως θετική για τις επικείμενες συνομιλίες ανάμεσα στον Τραμπ και τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Ζήτησε επίσης από την Πιονγκγιάνγκ να απελευθερώσει και έξι νοτιοκορεάτες κρατουμένους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα