Ο τρόμος εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Ο τρόμος εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Μετά την επίθεση στο Βερολίνο, Γαλλία και Ιταλία ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας, υπό το φόβο εκδήλωσης νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων σε ευρωπαϊκό έδαφος

Βερολίνο και Άγκυρα, παγώνουν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που παίρνουν μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποτρέψουν νέα τρομοκρατικά χτυπήματα μέσα στις γιορτές. Πώς αντιδρούν Ιταλία και Γαλλία λίγες ώρες μετά την επίθεση στη Γερμανία που στοίχισε τη ζωή σε 12 πολίτες, αλλά και τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη.

Ενισχύονται και στην Ιταλία τα αντιτρομοκρατικά μέτρα μετά τις επιθέσεις. Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Μάρκο Μινίτι και ο επικεφαλής της αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης.

Αύριο πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης, στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης.

Επίθεση ντροπής στην καρδιά της Ευρώπης. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, της κυβέρνησης και του γερμανικού λαού, που επλήγη από την τραγωδία αυτή

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από την στιγμή, μάλιστα, που σε πρόσφατα βίντεομηνύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών γίνεται ευθεία αναφορά σε απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

«Επίθεση ντροπής στην καρδιά της Ευρώπης. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, της κυβέρνησης και του γερμανικού λαού, που επλήγη από την τραγωδία αυτή», έγραψε μέσω Twitter o Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Η Γαλλία θα αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας σε χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα μετά από την επίθεση φορτηγού χθες βράδι στο Βερολίνο όπου τουλάχιστον εννιά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 50 τραυματίστηκαν, είπε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας

"Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας", είπε σε δήλωσή του το υπουργείο.

"Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή", πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βερολίνο: Ο οδηγός ήθελε αίμα

Δολοφονία Ρώσου πρέσβη: Η επόμενη μέρα στην Τουρκία

Άγκυρα: Ένοπλος επιχείρησε να εισβάλει στην πρεσβεία των ΗΠΑ

ADVERTISING

SHARE: