Οδύσσεια για Βρετανό: Έκανε 33 ώρες για να ταξιδέψει αεροπορικώς από Λονδίνο σε Αθήνα

Passengers stand at a British Airways check-in desk after the airport suffered an IT systems failure, at London''s Gatwick Airport, Saturday, May 27, 2017. British Airways canceled all flights from London's Heathrow and Gatwick airports Saturday as a global IT failure caused severe disruption for travelers on a busy holiday weekend. (Gareth Fuller/PA via AP)
Passengers stand at a British Airways check-in desk after the airport suffered an IT systems failure, at London''s Gatwick Airport, Saturday, May 27, 2017. British Airways canceled all flights from London's Heathrow and Gatwick airports Saturday as a global IT failure caused severe disruption for travelers on a busy holiday weekend. (Gareth Fuller/PA via AP) AP

Αναγκάστηκε να υπομείνει δύο ακυρώσεις πτήσεων, να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου και να στη συνέχεια να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά

Οι διακοπές ενός Βρετανού συνταξιούχου στην Ελλάδα μετατράπηκαν σε εφιάλτη προτού καν ξεκινήσουν.

Ο 67χρονος Geoff Lye αναγκάστηκε να υπομείνει δύο ακυρώσεις πτήσεων, να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου και να στη συνέχεια να επιβιβαστεί σε ένα αεροσκάφος, του οποίου ένας από τους κινητήρες εκδήλωσε πυρκαγιά και χρειάστηκε να γυρίσει πίσω. Τελικώς ο Βρετανός συνταξιούχος χρειάστηκε 33 ώρες να φτάσει στη χώρα μας την στιγμή που ο εκτιμώμενος χρόνος μιας πτήσης Λονδίνο-Αθήνα εκτιμάται περί τις 4 ώρες.

Ειδικότερα, ο Lye ετοιμαζόταν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης να πετάξει από το Χίθροου με βρετανικές αερογραμμές, αλλά δεν τα κατάφερε επειδή η πτήση του ακυρώθηκε λόγω ελαττωματικού φωτισμού στο πιλοτήριο.

Στην επόμενη πτήση ο 67χρονος στάθηκε πάλι άτυχος, καθώς η πτήση του ακυρώθηκε λόγω καθυστέρησης του αεροσκάφους να προσεγγίσει το Χίθροου.

Ο 67χρονος άνδρας έχοντας περάσει ήδη μία μέρα στο αεροδρόμιο, αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο που τού βρήκε η αεροπορική εταιρία με την προοπτική να ταξιδέψει στην χώρα μας την επόμενη μέρα.

Η τρίτη του απόπειρα να φτάσει στον προορισμό του ήταν και η χειρότερα καθώς στο αεροπλάνο εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενόσω βρισκόταν στον αέρα και ο πιλότος αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Χίθροου. «Απογειωθήκαμε και μετά ακούστηκε ένα μπαμ. Ήταν η μηχανή που βρισκόταν στην πλευρά μου. Μετά ακούστηκε ένας έντονος θόρυβος και μετά έγιναν έξι «μπαμ» στην σειρά», ανέφερε ο ίδιος.

Εν τέλει, ο Lye κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα το πρωί της Πέμπτης, με το τέταρτο αεροσκάφος στο οποίο τον παρέπεμψαν.

«Μετά από 40 χρόνια που ταξιδεύω συνέχεια με την συγκεκριμένη εταιρία δεν πρόκειται να πετάξω ξανά με αυτή, ενώ με κάτι τέτοια πραγματικά ντρέπομαι που είμαι Βρετανός» δήλωσε ο 67χρονος μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη

(Με πληροφορίες από Daily Mail, φωτό: Gareth Fuller/PA via AP)

ADVERTISING

SHARE: