Οι 116 φωτογραφίες που διάλεξε η NASA για να εξηγήσει τον κόσμο μας στους εξωγήινους

default image

116 φωτογραφίες και ήχοι επιλεγμένοι για να απεικονίσουν την ποικιλομορφία της ζωής και του πολιτισμού στη Γη. Απευθύνονται σε οποιαδήποτε εξωγήινη μορφή ζωής με νοημοσύνη ή σε δικούς μας απόγονους (Pics+Vid)

Αυτός είναι ο χαιρετισμός της NASA εκ μέρους της ανθρωπότητας σε κάθε μορφή εξωγήινης νοημοσύνης.

Ο Χρυσός Δίσκος του Voyager εμπεριέχει αρχεία που απεικονίζουν την ποικιλομορφία της ζωής και του πολιτισμού στη Γη. Απευθύνονται σε οποιαδήποτε εξωγήινη μορφή ζωής με νοημοσύνη ή στους δικούς μας απόγονους.

Το πλησιέστερο αστέρι στην τροχιά του Voyager 1 θα βρεθεί σε 40.000 χρόνια.

Οι 116 φωτογραφίες όπως παρουσιάζονται από το vox.com:

Ο δίσκος βρίσκεται εξωτερικά των Voyager 1 και 2 και είναι καλυμμένος με προστατευτική εξωτερική θήκη αλουμινίου, η οποία περιέχει ένα απλό εγχειρίδιο χρήσης. Στην θήκη υπάρχουν χαραγμένα σύμβολα που εξηγούν πως να αναπαραχθεί ο δίσκος.

Τι περιέχει ο δίσκος:

-116 εικόνες σε αναλογική μορφή που απεικονίζουν την επιστημονική γνώση, την ανθρώπινη ανατομία, τις ανθρώπινες προσπάθειες και το περιβάλλον μας. Όλες οι εικόνες είναι έγχρωμες εκτός από 20 που ασπρόμαυρες.

-Χαιρετισμούς σε 50 γλώσσες. Στα χαιρετιστήρια μηνύματα υπάρχει και ένα στα αρχαία ελληνικά: “Οἵτινές ποτ’ ἔστε χαίρετε! Εἰρηνικῶς πρὸς φίλους ἐληλύθαμεν φίλοι”.

-Φυσικούς ήχους (άνεμος, βροντή) και ήχους ζώων της Γης.

-Σχεδόν 90 λεπτά μουσικής απ’ όλο τον κόσμο. Στον δίσκο δεν συμπεριλαμβάνεται το “Here Comes the Sun” των Beatles που ήθελαν οι ίδιοι να βάλουν αλλά δεν πήραν άδεια από την εταιρία τους.

-Επίσης, υπάρχει ένα μήνυμα από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ.

Αυτή τη στιγμή, τα διαστημόπλοια Voyager 1 και 2 βρίσκονται ακόμη σε επαφή με τη Γη και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASΑ δεν πρόκειται να χάσουν ισχύ τουλάχιστον μέχρι τη δεκαετία του 2020.

Πριν από δύο περίπου χρόνια ανακοινώθηκε ότι το Voyager 1 είναι το πρώτο αντικείμενο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο που βγήκε από το ηλιακό μας σύστημα.

Ο ανιχνευτής του συνέλεξε υψηλής πυκνότητας πλάσμα, χαρακτηριστικό υλικού που βρίσκεται στο χώρο πέρα από την ηλιόσφαιρα. Το Voyager 2 αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα εξωτερικά στρώματα της ηλιόσφαιρα, με κατεύθυνση νότια προς την τροχιά της Γης, ενώ το Voyager 1 περιπλανιέται προς το Βορρά, σε απόσταση περίπου 19 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Εδώ όλη η λίστα με τις εικόνες, τους ήχους, τους χαιρετισμούς και τα τραγούδια που θα ακούσουν οι εξωγήινοι.

Όλα τα καρέ που στέλνουμε στο διάστημα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα