Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητούν επειγόντως 500 εκατομμύρια δολάρια για την κρίση στο Ιράκ

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητούν επειγόντως 500 εκατομμύρια δολάρια για την κρίση στο Ιράκ

Έκκληση στις Βρυξέλλες προκειμένου να διασφαλιστούν πόροι για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους τους Ιράκ που πλήττονται από την επέλαση των τζιχαντιστών

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση για τη συγκέντρωση ποσού 500 εκατομμυρίων δολαρίων (454 εκατομμυρίων ευρώ) για να αντιμετωπίσουν την κρίση στο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef, παραμονή της διεθνούς συνάντησης που διοργανώνεται στο Παρίσι για το Ιράκ και τη Συρία.

"Η ανθρωπιστική κατάσταση στο Ιράκ είναι σχεδόν καταστροφική! Χρειαζόμαστε επειγόντως πρόσθετους οικονομικούς πόρους για να συνεχίσουμε την παρέμβασή μας", δήλωσε ο Φίλιπ Χέφινκ, εκπρόσωπος της Unicef στο Ιράκ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, οκτώ εκατομμύρια Ιρακινοί χρειάζονται επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, κυρίως περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τις αρχές Ιουνίου του 2014, με την έναρξη της επιχείρησης επέλασης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

"Η πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων παρεμποδίζεται εξαιτίας των μαχών και η έλλειψη χρηματοδότησης απειλεί τη συνέχιση ορισμένων ανθρωπιστικών παρεμβάσεων", υπογραμμίζει η Unicef.

Συνεπώς, "το σύνολο των ανθρωπιστικών οργανώσεων που παρεμβαίνουν στο Ιράκ" θα απευθύνουν έκκληση την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για τη συγκέντρωση 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη παρεμβάσεών τους για τους επόμενους έξι μήνες", γράφει η Unicef.

O υπό της ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός για την καταπολέμηση του ΙΚ θα συνεδριάσει αύριο στο Παρίσι για να επανεξετάσει τη στρατηγική του, ενώ οι τζιχαντιστές έχουν σημειώσει μεγάλες νίκες στο Ραμάντι του Ιράκ και στην Παλμύρα στη Συρία τις τελευταίες εβδομάδες.

(Πηγή:ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: