Οι εφιάλτες του Βορειοκορεάτη που αυτομόλησε πως επιστρέφει στη χώρα του

Οι εφιάλτες του Βορειοκορεάτη που αυτομόλησε πως επιστρέφει στη χώρα του
This image made from Nov. 13, 2017, surveillance video released by the United Nations command shows a North Korean soldier, second right, running from a jeep and later shot by North Korean soldiers at right. A North Korean soldier made a desperate dash to freedom in a jeep and then on foot, being shot at least five times as he limped across the border and was rescued by South Korean soldiers, according to dramatic video released by the U.S.-led U.N. command Wednesday, Nov. 22, 2017. (United Nations Command via AP) AP

Καλύτερα στην υγεία του είναι ο στρατιώτης που δραπέτευσε από την Βόρεια Κορέα. Τι αναφέρει ο χειρούργος που ανέλαβε την εγχείρηση

Ο τελευταίος Βορειοκορεάτης στρατιώτης που αυτομόλησε από το καθεστώς, ονόματι Oh, είναι ένας φιλήσυχος, ευχάριστος άνθρωπος που έχει εφιάλτες πως επιστρέφει στην Βόρεια Κορέα. Αυτό ανέφερε ο χειρουργός που ανέλαβε τον ασθενή, ο οποίος μεταφέρθηκε εκεί με εκτεταμένα τραύματα.

“Είναι πολύ καλός άνθρωπος” αναφέρει ο Τζον Κουκ Γιονγκ Λι, χειρούργος που ανέλαβε την επέμβαση του 24χρονου που δέχτηκε πυρά κατά την προσπάθειά του να αυτομολήσει και την ώρα που επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα προς τη Νότια Κορέα Το βίντεο της απόδρασής του έχει κάνει το γύρω του κόσμου από την περασμένη Τετάρτη, όταν και δημοσιεύτηκε.

Ο γιατρός είναι από τους λιγοστούς ανθρώπους που μίλησαν με τον άνδρα, στο νοσοκομείο Ατζού, λίγα μέτρα από το σημείο όπου κρατείται από τις νοτιοκορεάτικες μυστικές υπηρεσίες. Ο 24χρονος παρουσιάζει σταθερή βελτίωση και μπορεί πλέον να συζητήσει, να κουνά τα χέρια του και να φάει κανονικά.

Όπως όλα δείχνουν, ο άνδρας μπήκε στο στρατό στα 17 του χρόνια και όπως αναφέρει σήμερα δεν θα επέστρεφε ποτέ ξανά στο στρατιωτικό σύστημα. Η ιατρική ομάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να αφαιρέσει θραύσματα από τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες που είχαν τραυματίσει τον 24χρονο.

ΠΗΓΗ GUARDIAN

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα