Οι ΗΠΑ δεν θα αποδεχθούν ποτέ μια πυρηνική Βόρεια Κορέα

U.S. Defense Secretary Jim Mattis salutes during a welcome honor guard ceremony at Defense Ministry in Seoul, South Korea, Saturday, Oct. 28, 2017. (AP Photo/Lee Jin-man)
U.S. Defense Secretary Jim Mattis salutes during a welcome honor guard ceremony at Defense Ministry in Seoul, South Korea, Saturday, Oct. 28, 2017. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Τάδε έφη ο Aμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Ματίς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποδεχθούν ποτέ μία «πυρηνική» Βόρεια Κορέα, τόνισε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις προειδοποιώντας παράλληλα ότι το γρήγορα αναπτυσσόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιανγκ, περισσότερο υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας, παρά την ενισχύει.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ασία τις προηγούμενες ημέρες, ο Τζιμ Μάτις επεσήμανε πολλές φορές ότι η διπλωματία είναι ο δρόμος που προτιμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, από την Σεούλ προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι η στρατιωτική ισχύς της δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της συμμαχίας ΗΠΑ-Ν. Κορέας και δήλωσε ότι η διπλωματία είναι πιο αποτελεσματική «όταν υποστηρίζεται από αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη».

«Μην έχετε καμία αμφιβολία. Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων μας θα κατατροπωθεί. Και οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα αντιμετωπιστεί με μαζική στρατιωτική απάντηση», δήλωσε σε ομιλία του ο αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Η ένταση μεταξύ Πιονγιανγκ και Ουάσινγκτον είναι κλιμακούμενη μετά από μία σειρα πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών στις οποίες έχει προχωρήσει η Βόρεια Κορέα και έχει προκαλέσει και λεκτικές διαμάχες μεταξύ του ηγέτη του καθεστώτος Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Lee Jin-man

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκεί όπου σοβεί η παγκόσμια ένταση - Αποστολή στα σύνορα Νοτίου και Βορείου Κορέας

'Λάδι στη φωτιά' από Ματίς: Οι ενέργειες της Πιονγιάνγκ θα οδηγήσουν στο τέλος του καθεστώτος

ADVERTISING

SHARE: