Οι νοτιοκορεατικές αρχές κατέγραψαν 5 νέα κρούσματα του θανατηφόρου ιού MERS

default image

Υπό την απειλή επιδημίας βρίσκεται η Νότιος Κορέα που βλέπει καθημερινά τα θύματα του MERS να αυξάνονται φθάνοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους τριάντα, την ώρα που δεν υπάρχει θεραπεία η εμβόλιο για τον ιό

Η Νότιος Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαίωσε άλλα πέντε κρούσματα του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS), με αποτέλεσμα να αυξηθεί σε 30 ο αριθμός των κρουσμάτων σε διάστημα δύο εβδομάδων από την εμφάνιση του ιού. Δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Ενώ δεν έχει διαπιστωθεί μετάδοση του ιού από άνθρωποι σε άνθρωπο, το εφιαλτικό σενάριο περιλαμβάνει μεταλλάξεις του ιού και ταχεία διάδοσή του, όπως είχε συμβεί με το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) το 2002-2003 από το οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 800 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο MERS εντοπίστηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο το 2012 και προκαλείται από έναν κορονοϊό την ίδιας οικογένειας με εκείνον που προκαλεί το SARS. Ωστόσο το MERS έχει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θανάτου που φθάνει το 38%, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Παράλληλα, αξίζει αν σημειωθεί πως δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο για το MERS.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα