Οι παχύσαρκοι αυξήθηκαν στην Ρωσία κατά 50% την τελευταία 5ετία

Οι παχύσαρκοι αυξήθηκαν στην Ρωσία κατά 50% την τελευταία 5ετία
Φωτογραφία αρχείου AP

Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο Υγείας κατέγραψε μία θετική τάση όσων γυμνάζονται ή αθλούνται

Η παχυσαρκία είναι μια νέα αρνητική τάση της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Υγείας, το οποίο κατέγραψε μια αύξηση της τάξεως του 50% των παχύσαρκων ατόμων μέσα στο διάστημα της τελευταίας πενταετίας. Παράλληλα όμως κατέγραψε και μια θετική τάση σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των Ρώσων που γυμνάζονται ή αθλούνται έφθασε το 34,2%.

«Στα τελευταία πέντε χρόνια (2011-2016) ο δείκτης των παχύσαρκων ατόμων αυξήθηκε κατά 45,4%, δηλαδή από τα 856,5 παχύσαρκα άτομα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού έφθασε στα 1245,5 άτομα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Ο Σεργκέι Μποϊτσόφ, αρμόδιος του τμήματος προληπτικής ιατρικής του ρωσικού υπουργείου Υγείας, δηλώνει ότι τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε στατιστικά δεδομένα που δείχνουν ότι η παχυσαρκία εντοπίζεται κατά την διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων που κάνει ο κόσμος, και «ως παράγοντας κινδύνου όλο και πιο συχνά αναφέρεται στις διαγνώσεις».

Παράλληλα το 2016 ο αριθμός των ατόμων που γυμνάζεται ή αθλείται συστηματικά έφθασε το 34,2%.

Ο Μποϊτσόφ επεσήμανε επίσης ότι πιο ακριβή στοιχεία για την παχυσαρκία θα προκύψουν από τις επιδημιολογικές έρευνες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα