Οι Podemos χαρακτηρίζουν τη συμφωνία χρηματοοικονομικό πραξικόπημα

default image

Το κόμμα της Ισπανίας που κινήθηκε παράλληλα με το ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει αρνητικά τη διαφαινόμενη συμφωνία και μιλά για έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και προσπάθεια μεταμόρφωσης της Ελλάδας σε προτεκτοράτο

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ισπανικού κόμματος Podemos κατήγγειλε σήμερα τη συμφωνία ανάμεσα στην ευρωζώνη και την Ελλάδα διαβεβαιώνοντας πως η Ευρώπη επιχείρησε μ’ αυτήν “ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα” με στόχο να μεταμορφώσει την Ελλάδα σ’ ένα “προτεκτοράτο”.

“Αυτό που επιδιώκουν στην Ελλάδα, είναι να κάνουν ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα, να μεταμορφώσουν τη χώρα σε προτεκτοράτο”, δήλωσε ο Πάμπλο Ετσενίκε, πρώην ευρωβουλευτής και νυν βουλευτής περιφερειακού κοινοβουλίου, ο οποίος θεωρείται δεύτερος στην ιεραρχία του Podemos.

“Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει”, κατήγγειλε ο βουλευτής αυτός, ο οποίος είναι το πρώτο στέλεχος του Podemos που αντιδρά στη συμφωνία που συνήφθη στις Βρυξέλλες.

Ο Ετσενίκε έχει τη φήμη του “σκληρού” στους κόλπους του Podemos, του οποίου ηγείται ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο γενικός γραμματέας του κόμματος.

“Περίμενε Αλέξη (Τσίπρα), ερχόμαστε και θα είμαστε πιο δυνατοί”, είχε δηλώσει χθες, Κυριακή, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Η Ισπανία, όπου οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της χρονιάς, παρακολουθεί από πολύ κοντά την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ το Podemos έχει γίνει μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, μετά το δεξιό κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) και το σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE).

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα