Οι Podemos ‘κλέβουν’ Μαδρίτη και Βαρκελώνη από το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα

default image

Φαίνεται πως το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα PP δέχεται ένα σοβαρό πλήγμα από την Αριστερή Πλατφόρμα του Podemos, στις περιφερειακές εκλογές, καθώς σύμφωνα με τα exit poll κατάφερε να επικρατήσει στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη

Το κυβερνών κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας χάνει τις τοπικές εκλογές για πρώτη φορά από το 1991 στη Μαδρίτη, την οποία κερδίζει σύμφωνα με τα έξιτ-πολ η Αριστερή Πλατφόρμα που υποστηρίζεται από το Podemos.

Παράλληλα, φαίνεται πως το κυβερνών PP φαίνεται επίσης να χάνει και την πλειοψηφία στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Μαδρίτης, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων.

Το Λαϊκό Κόμμα έχει πάρει τις περισσότερες ψήφους στις περισσότερες από τις περιφέρειες όμως χάνει την πλειοψηφία.

Τα νέα ισπανικά κόμματα Podemos και Ciudadanos σημείωσαν άνοδο στις τοπικές και τις περιφερειακές ψηφοφορίες.

Την ίδια στιγμή, η Αριστερή Πλατφόρμα που υποστηρίζεται από το Podemos φαίνεται να κερδίζει επίσης την Βαρκελώνη, κάτι που συνιστά ήττα για τα κόμματα που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Καταλωνίας από την Ισπανία, σύμφωνα πάντα με τα exit poll.

Το κυβερνών κόμμα κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, ωστόσο έχασε την πλειοψηφία

Το κυβερνών κεντροδεξιό ισπανικό Λαϊκό Κόμμα (PP) πήρε σήμερα τις περισσότερς ψήφους στις τοπικές και τις περιφερειακές εκλογές, όμως στις περισσότερες αναμετρήσεις απέτυχε να κερδίσει την πλειοψηφία, καθώς νέα κόμματα σημείωσαν άνοδο σε όλη τη χώρα, έδειξαν τα έξιτ-πολ.

Το PP φαίνεται ότι χάνει την απόλυτη πλειοψηφία που είχε στα προπύργιά του, τη Μαδρίτη και τη Βαλένθια. Οι σχηματισμοί που υποστηρίχθηκαν από το Podemos φαίνεται ότι κερδίζουν τις δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα Μαδρίτη και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα