Οι Podemos υποχρεώνουν του βουλευτές τους να λαμβάνουν μειωμένη βουλευτική αποζημίωση

default image

Οι Podemos αποφάσισαν να αρνηθούν επιδόματα και παροχές που προβλέπονται για τους βουλευτές τους

Το κόμμα των Podemos που κατάφερε να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση με ποσοστό 20% και μια ανάσα από τους σοσιαλιστές στις εκλογές του Δεκεμβρίου, αποφάσισε πως οι βουλευτές του δεν πρόκειται να αποδεχτούν όλες τις παροχές και τα προνόμια που προβλέπονται από το Κογκρέσο, όπως επιδόματα μετακίνησης και σύνδεσης στο διαδίκτυο, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αλλά και ότι θα λαμβάνουν μόνο ένα μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σύσκεψη του κόμματος, η οποία διήρκησε εννιά ολόκληρες ώρες, το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος αποφάσισε “όλοι οι βουλευτές να αποποιηθούν κάθε προνομίου”. Αυτά περιλαμβάνουν τα προνόμια συνταξιοδότησης σε πρώην μέλη του κοινοβουλίου, μια πιστωτική κάρτα με πίστωση 3000 ευρώ για μετακινήσεις των βουλευτών με ταξί και πρόσβαση στο διαδίκτυο για όσου πρέπει να ταξιδέψουν από τις περιφέρειές τους στην πρωτεύουσα.

Επιπλέον, οι Podemos συμφώνησαν να θέσουν ανώτατο όριο στους μισθούς και τα επιδόματα που λαμβάνουν για στέγαση και μετακινήσεις. Τα επιπλέον χρήματα που απομένουν θα καταλήγουν είτε στο κόμμα, είτε θα δίνονται ως δωρεά για κάποιον σκοπό. Όπως αποφάσισε το εθνικό συμβούλιο οι βουλευτές θα μπορούν να λάβουν μισθό που δεν ξεπερνά τα 1950 ευρώ το μήνα (ίσο δηλαδή με τρεις φορές τον κατώτατο μισθό της χώρας), ενώ όσοι προέρχονται από περιφέρειες εκτός Μαδρίτης, θα έχουν δικαίωμα σε έξοδα μετακίνησης και διαμονής που δεν θα υπερβαίνουν τα 850 ευρώ.

Πηγή: El Pais

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα