Οι τρεις φόβοι του Γκέιτς

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ιδρυτής της Microsoft και εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Τι φοβάται και τι λέει για μια πανδημία και έναν παγκόσμιο πόλεμο

Ο ιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο Μπιλ Γκέιτς, εκφράζει με δραστήριο τρόπο τις ανησυχίες του για το μέλλον του κόσμου, μέσα από τις δράσεις του ιδρύματος του υπέρ της ανάπτυξης, της υγείας και της εκπαίδευσης.

Προ ημερών βρέθηκε στο Μόναχο για τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και κατά το διάστημα της παραμονής του στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας μίλησε στον ραδιοσταθμό DLF για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τόσο όσον αφορά τις στρατιωτικές απειλές όσο και την κλιματική αλλαγή, θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη στη διάσκεψη του Μονάχου.

«Εκτιμώ ότι αυτό που έχει την μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβεί μέσα στις επόμενες δεκαετίες προκαλώντας εκατομμύρια νεκρούς είναι μια πανδημία. Από τα τρία καταστροφικά σενάρια που με απασχολούν περισσότερο, που είναι ο πυρηνικός πόλεμος, η κλιματική αλλαγή και η πανδημία, είναι το τελευταίο για το οποίο είμαστε λιγότερο προετοιμασμένοι", δήλωσε ο Γκέιτς.

Και πρόσθεσε: "Για την πρόληψη μιας πιθανής πανδημίας απαιτούνται: μια σωστή περίθαλψη και οι συστηματικοί έλεγχοι. Παράλληλα απαιτούνται έρευνες για νέους τρόπους διάγνωσης, νέα φάρμακα και εμβόλια. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε με αξιώσεις το ξέσπασμα μιας πανδημίας μέσα σε λίγους μόνο μήνες και όχι χρόνια".

(Με πληροφορίες από Energypress)

ADVERTISING

SHARE: