Οι Βρετανοί θα πουλήσουν ακριβά την παραμονή τους στην Ευρώπη

LONDON, ENGLAND - JANUARY 22:  Defence Secretary Philip Hammond speaks to the media on Whitehall on January 22, 2013 in London, England. The government has announced a third round of redundancies of Army personnel. Up to 5,300 Ministry of Defence staff will lose their jobs as Army numbers are reduced from 102,000 to 82,000 by 2017.  (Photo by Oli Scarff/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - JANUARY 22: Defence Secretary Philip Hammond speaks to the media on Whitehall on January 22, 2013 in London, England. The government has announced a third round of redundancies of Army personnel. Up to 5,300 Ministry of Defence staff will lose their jobs as Army numbers are reduced from 102,000 to 82,000 by 2017. (Photo by Oli Scarff/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας δηλώνει πως η χώρα του θα τζογάρει για τα μέγιστα κέρδη, φοβίζοντας τους κατά τα άλλα εταίρους της με αποχώρηση από την οικογένεια της Ευρώπης

Η βρετανική κυβέρνηση "θα πουλήσει ακριβά" τα πλεονεκτήματα της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση στο δημοψήφισμα, εάν μπορέσει να εξασφαλίσει ένα αρκετά καλό πακέτο μεταρρυθμίσεων, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμεορν, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη θητεία τον περασμένο μήνα, έχει υποσχεθεί να τροποποιήσει τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ενωση πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

"Εάν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλό πακέτο, θα πουλήσουμε ακριβά στα πλεονεκτήματα, όχι μόνο της παραμονής μας στην ΕΕ , αλλά και της ενίσχυσής της", δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών σε εκδήλωση στο Chatham House στο Λονδίνο.

"Πρέπει να σκεφτούμε την ΕΕ ώς έναν οργανισμό που μπορούμε να διαμορφώσουμε, που μπορούμε να τού δώσουμε μία εικόνα που θεωρούμε ελκυστική. Αυτό είναι εδώ το στοίχημα, να κάνουμε τον βρετανικό λαό να σκεφτεί και πάλι με θετικό τρόπο τη δέσμευσή μας στην Ευρώπη".

Ο Χάμοντ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από μία μη μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε επίσης ότι τα οικονομικά συμφέροντα της Βρετανίας συνηγορούν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, εάν το μπλοκ είναι εξωστρεφές και επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Από αλλού το περιμέναμε, αλλού μας βγήκε. Πρώτο νομοσχέδιο του Κάμερον το δημοψήφισμα για το Brexit

ADVERTISING

SHARE: