Ολλανδός δικηγόρος ο πρώτος που καταδικάζεται για την ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές

Ολλανδός δικηγόρος ο πρώτος που καταδικάζεται για την ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές
Ο Άλεξ Βαν Ντερ Ζβάαν κατά την αποχώρησή του απ' το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον AP

Ο Άλεξ Βαν Ντερ Ζβάαν καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός μήνα και πρόστιμο 20.000 δολαρίων για ψευδή κατάθεση στην επιτροπή του εισαγγελέα Μιούλερ

Σε ποινή φυλάκισης ενός μήνα και χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 δολαρίων καταδικάστηκε σήμερα ο ολλανδός δικηγόρος Άλεξ Βαν Ντερ Ζβάαν, αφού παραδέχθηκε πως είπε ψέματα στην ομάδα του εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του Τραμπ με τη Μόσχα.

Ο ολλανδός δικηγόρος, ο οποίος είχε επαφές με τον πρώην αναπληρωτή επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, τον Ρικ Γκέιτς, είναι ο πρώτος που καταδικάζεται στο πλαίσιο της έρευνας για τυχόν ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ο Ζβάαν δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στην ομάδα του Μιούλερ τον Φεβρουάριο, κάτι που τον έφερε αντιμέτωπο με ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Ο ολλανδός δικηγόρος είναι ο τέταρτος που δηλώνει ένοχος στην έρευνα Μιούλερ, αφότου ο Τζορτζ Παπαδόπουλος και ο Μάικλ Φλιν ομολόγησαν επίσης ότι είπαν ψέματα για την υπόθεση. Ένοχος δήλωσε στην συνέχεια και ο Γκέιτς, ο οποίος έκτοτε συνεργάζεται με τις εισαγγελικές Αρχές.

Σε αντίθεση με τους άλλους κατηγορούμενος ο Ζβάαν δεν μπήκε στη διαδικασία να συνεργαστεί για την ομάδα που διεξάγει την έρευνα της πολύκροτης αυτής υπόθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα