Ομπάμα: Ο Τραμπ απορρίπτει το μέλλον

Ομπάμα: Ο Τραμπ απορρίπτει το μέλλον
Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα AP

"Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Αμερικανοί θα βοηθήσουν για την προστασία του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενεές", το πρώτο σχόλιο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση του Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απορρίπτει το μέλλον με την απόφασή της να αποσύρει τις ΗΠΑ από την συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα.

“Τα έθνη που παραμένουν στη συμφωνία του Παρισιού θα είναι τα έθνη που θα δρέψουν τα οφέλη σε θέσεις εργασίας και σε βιομηχανίες που θα δημιουργηθούν. Πιστεύω πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της ομάδας.

Αλλά, ακόμα και δεδομένης της απουσίας αμερικανικής ηγεσίας, ακόμα και με την κυβέρνηση αυτή να εντάσσεται σε μια μικρή ομάδα εθνών που απορρίπτουν το μέλλον, είμαι βέβαιος πως οι πολιτείες μας, οι πόλεις μας και οι επιχειρήσεις μας θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν ακόμα πιο πολλά για να δείξουν τον δρόμο και να βοηθήσουν να προστατέψουμε, για τις επόμενες γενιές, τον μοναδικό πλανήτη που έχουμε” ανέφερε ο Ομπάμα σε γραπτή ανακοίνωσή του μετά την απόφαση του Τραμπ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, ανακοινώνοντας την αποχώρηση των ΗΠΑ, είχε δηλώσει: “Η συμφωνία έγινε με κακή διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση Ομπάμα και υπογράφηκε με απελπισία”.

(Φωτό: AP Photo/Luca Bruno)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα