Οργή, ανησυχία και φόβο προκαλεί η προεδρία Τραμπ στους Αφροαμερικανούς

President Donald Trump walks to speak to reporters as he walks to board Marine One on the South Lawn of the White House, Wednesday, Sept. 27, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
President Donald Trump walks to speak to reporters as he walks to board Marine One on the South Lawn of the White House, Wednesday, Sept. 27, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) AP

Αρνητικοί στη μεγάλη τους πλειοψηφία στέκονται οι Αφροαμερικανοί απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν τα γεγονότα του Σάρλοτσβιλ

Την ανησυχία τους εκφράζουν τα δύο τρίτα των αφροαμερικανών για τον τρόπο που ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κυβερνά τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο PerryUndem σε δείγμα 1.003 Αφροαμερικανών, το 84% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η χώρα έχει πάρει άσχημο δρόμο, ενώ το αντίθετο πιστεύει μόλις το 15%.

Στους συμμετέχοντες τέθηκε το ερώτημα πώς νιώθουν με το Ντόναλντ Τραμπ στο τιμόνι της χώρας. Συνολικά, το 63% δήλωσε πως αισθάνεται ανησυχία, το 45% επισήμανε πως νιώθει φόβο και το 42% αισθάνεται οργή.

Μόλις το 12% των ερωτηθέντων διατύπωσε την αισιοδοξία του, το 7% είπε ότι έχει ελπίδες και το 5% ότι πιστεύει πως οι πολιτικές αποφάσεις του μεγιστάνα θα το επηρεάσει με θετικό τρόπο έναντι του 64% που λέει το αντίθετο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να πουν σε ποιο πρόσωπο ή κίνημα έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη αναφορικά με τα θέματα που τους απασχολούν. Το 92% ανέφερε τον Μπαράκ Ομπάμα και την Μισέλ Ομπάμα.

Η οργάνωση Black Lives Matter, που καταγγέλλει την αστυνομική βία εναντίον των Αφροαμερικανών, έλαβε το 81% των ψήφων.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν από την 12η Αυγούστου και τα βίαια επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε μια γυναίκα 32 ετών από έναν υποστηρικτή των νεοναζί.

Οι Αφροαμερικανοί αντιπροσωπεύουν το 13% του ενήλικου πληθυσμού στις ΗΠΑ, ωστόσο σύμφωνα με το ινστιτούτο PerryUndem οι έρευνες καταγραφής της κοινής γνώμης που επικεντρώνονται σε αυτούς είναι σχετικά σπάνιες.

Συνολικά, 1.003 άνθρωποι ηλικίας άνω των 18 ετών συμμετείχαν στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 18 Ιουλίου και 7 Αυγούστου του 2017.

Πηγή:ΑΜΠΕ, ΦωτογραφίαAP Photo/Evan Vucci

ADVERTISING

SHARE: