Οργή Ερντογάν: ‘Τρομοκράτες’ οι δυνάμεις που εισέβαλαν στο Αφρίν – ‘Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα’

Οργή Ερντογάν: ‘Τρομοκράτες’ οι δυνάμεις που εισέβαλαν στο Αφρίν – ‘Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα’
Turkey's President and leader of ruling Justice and Development Party Recep Tayyip Erdogan addresses the members of his party, in Hakkari, southeastern Turkey, Saturday, Dec. 23, 2017. (Kayhan Ozer/Pool Photo via AP) AP

Οργισμένος εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος από την είσοδο δυνάμεων που πρόσκεινται στον Άσαντ στον κουρδικό θύλακα στον οποίο επιχειρούν τις τελευταίες εβδομάδες οι Τούρκοι

Η  αυτοκινητοπομπή των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων που μπήκε στην περιοχή του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, αναγκάστηκε να υποχωρήσει αφού δέχτηκε πυρά από το τουρκικό πυροβολικό, διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριζε ότι η δύναμη αυτή αποτελείται από “τρομοκράτες” που δρουν ανεξάρτητα.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία για το θέμα του Αφρίν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί. Απείλησε ότι οι δυνάμεις αυτές, που όπως είπε αποτελούνται από σιίτες παραστρατιωτικούς, θα πληρώσουν “βαρύ τίμημα”.

“Δυστυχώς, αφού του είδους οι τρομοκρατικές οργανώσεις κάνουν λάθος κινήσεις με τις αποφάσεις που παίρνουν. Δεν είναι δυνατόν να το επιτρέψουμε αυτό. Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα”, τόνισε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα