Οργή λαού στην Καμπούλ μετά το νέο μακελειό

Οργή λαού στην Καμπούλ μετά το νέο μακελειό
Men carry the coffin of a relative who died in Saturday's deadly suicide attack in Kabul, Afghanistan, Sunday, Jan. 28, 2018. The deadly explosion caused by a suicide bomber driving an ambulance in the capital. (AP Photo/Rahmat Gul) AP

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό της χθεσινής επίθεσης με όχημα που έφερε εκρηκτικά οι νεκροί ανέρχονται σε 103 και οι τραυματίες σε 235

Σοκαρισμένη η κοινωνία της αφγανικής πρωτεύουσας μετά τη χθεσινή νέα πολύνεκρη επίθεση στην πόλη που άφησε πίσω της τουλάχιστον 100 νεκρούς και 235 τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Μηνύματα αγανάκτησης και δυσφορίας προς τις Αρχές για έλλειψη ασφάλειας αφού τα περιστατικά είναι συχνά κατακλύζουν το διαδίκτυο από χθες.



Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Wais Barmak οι νεκροί ανέρχονται σε 103 και στην επίθεση εμπλέκονται τουλάχιστον δύο οχήματα βαμμένα ως ασθενοφόρα. Το ένα εξ αυτών εξερράγη καθώς διερχόταν σημείο ελέγχου της αστυνομίας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, που κρύβονται πίσω και απ’ την πρόσφατη επίθεση στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ και εκείνη κατά της ΜΚΟ Save The children στην Τζαλαλαμπάντ.

Η χθεσινή επίθεση ήταν η χειρότερη των τελευταίων μηνών στην Κάμπουλ, μετά την βομβιστική επίθεση κοντά στην γερμανική πρεσβεία τον περασμένο Μάιο, που προκάλεσε τον θάνατο 150 ανθρώπων.

Με πληροφορίες από Reuters, (AP Photo/Rahmat Gul)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα