Οργή στις ΗΠΑ για τη “δημοσιογράφο” που αμφισβητεί τη σφαγή στο σχολείο της Φλόριντα

Οργή στις ΗΠΑ για τη “δημοσιογράφο” που αμφισβητεί τη σφαγή στο σχολείο της Φλόριντα
Η δημοσιογράφος Λόρα Ίνγκραχαμ (AP Photo/J. Scott Applewhite, File) AP

Οι υποστηρικτές Τραμπ έκαναν "σημαία" τους τα fake news σε σημείο που να υποστηρίζουν ότι το μακελειό στο σχολείο της Φλόριντα δεν έγινε ποτέ. Τι θα τους συνεφέρει; Οι διαφημιστές

Οι μαθητές που επέζησαν της τραγωδίας στο Πάρκλαντ αποτελούν πλέον μεγάλο πονοκέφαλο για τη διακυβέρνηση Τραμπ. Διοργανώνουν πορείες, πηγαίνουν καλεσμένοι σε εκπομπές, φωτογραφίζονται σε εξώφυλλα και πρωτοστατούν στο κίνημα κατά της οπλοκατοχής.

Η επιρροή τους είναι ολοένα αυξανόμενη, καθώς κατάφεραν να ανοίξουν για τα καλά το διάλογο για το φλέγον θέμα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες τις ΗΠΑ.

Η Laura Ingraham, που από το “πουθενά” βρέθηκε σε ρόλο πολιτικής αναλύτριας και σχολιάστριας στο Fox News και είναι γνωστή στις ΗΠΑ και ως “Ο Τραμπ πριν από τον Τραμπ” λόγο της τυφλής εμπιστοσύνης της στον Αμερικανό πρόεδρο, έφτασε στο σημείο να στηρίξει την παρανοϊκή θεωρία ότι το όλο μακελειό στο σχολείο ήταν… “στημένο” με τους μαθητές να μην είναι τίποτα παραπάνω από… ηθοποιοί που εξυπηρετούν συγκεκριμένη ατζέντα. Σαν να μην έφτανε αυτό, πήγε ένα βήμα παρακάτω και ειρωνεύτηκε μέσω των λογαριασμών της στα social media έναν από τους “πρωτεργάτες” του μαθητικού κινήματος επειδή δεν κατάφερε να γίνει δεκτός σε τέσσερα κολέγια, συμβουλεύοντάς τον να σταματήσει να “κλαίγεται”.

Και μπορεί το κοινό του Fox News να απολαμβάνει τέτοια κακεντρεχή σχόλια και θεωρίες συνωμοσίες. Οι διαφημιστές πάλι όχι… Και άρχισαν να αποσύρουν μαζικά τα διαφημιστικά πακέτα από την εκπομπή της “υπερμάχου” του Τραμπ και του καναλιού.

Το αποτέλεσμα δεν θέλει πολύ φαντασία: Η ίδια ανακοίνωσε μέσω της εκπομπής της ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λείπει με άδεια. Με την ελπίδα ότι μέχρι τότε τα δικά της fake news θα έχουν σβήσει από τη μνήμη των τηλεθεατών, αλλά και των διαφημιστών. Το κακό βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν μένουν μόνο τα γραπτά όπως λέει η λαϊκή ρήση, αλλά και τα βίντεο…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα