Οργή των Παριζιάνων για τη θανάτωση Τίγρη που δραπέτευσε από τσίρκο

A cub of critically endangered Malayan tigers yawns in its enclosure at the zoo in Prague, Czech Republic, Tuesday, Nov. 14, 2017. Two cubs, a male and a female were born on Oct 3, 2017. So far, only two European zoos managed to breed this subspecies of tiger, last time the zoo in Halle, Germany in 2013. (AP Photo/Petr David Josek)
A cub of critically endangered Malayan tigers yawns in its enclosure at the zoo in Prague, Czech Republic, Tuesday, Nov. 14, 2017. Two cubs, a male and a female were born on Oct 3, 2017. So far, only two European zoos managed to breed this subspecies of tiger, last time the zoo in Halle, Germany in 2013. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Η τίγρης άνηκε σε τσίρκο που είχε στηθεί στο Παρίσι, καθώς η Γαλλία δεν έχει νομοθετήσει κατά της εκμετάλλευσης άγριων ζώων σε θεάματα

Ο θάνατος τίγρη στην γαλλική πρωτεύουσα το απόγευμα της Παρασκευής έχει προκαλέσει την κοινωνική οργή. Το αιλουροειδές που δραπέτευσε από τσίρκο που είχε στήσει τις εγκαταστάσεις του στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού, διέκοψε την κυκλοφορία ενός συρμού του Τραμ και αφού προκάλεσε αναστάτωση θανατώθηκε από τον ιδιοκτήτη του. Ο άνδρας που το σκότωσε με τρεις σφαίρες, κρατείται από τις παρισινές αρχές.

Η οργάνωση για την προστασία των ζώων της πόλης, Paris Animaux Zoopolis ζητά νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να απαγορεύεται η εκμετάλλευση άγριων ζώων με αυτό τον τρόπο. Τα show με άγρια ζώα δεν αποτελούν απαγορευμένο θέαμα στη Γαλλία - στην Ελλάδα έχει απαγορευτεί - και ακόμη και η PETA ζητά την αλλαγή αυτής της νομοθεσίας στην ευρωπαϊκή χώρα. Για την ώρα, 65 μόλις δήμοι έχουν απαγορεύσει τη χρήση ζώων σε τσίρκο.

Οι αντιδράσεις όμως ήταν έντονες και στα social media με τους χρήστες να καλούν σε συλλογή υπογραφών για την κινητοποήση των αρχών προς τη θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου για το θέμα.

Το αιλουροειδές κατάφερε να δραπετεύσει από ένα τσίρκο, αργά το απόγευμα σήμερα στο νοτιοδυτικό Παρίσι. Οι υπάλληλοι του τσίρκου δεν κατάφεραν να την πιάσουν και τελικά αναγκάστηκαν να την σκοτώσουν, όπως ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας.

Κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την πυροσβεστική, γύρω στις 6 το απόγευμα, καθώς είδαν την τίγρη να περιφέρεται στους δρόμους. Για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος, ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση για την εξουδετέρωση του ζώου, διακόπηκαν για μισή ώρα τα δρομολόγια του τραμ στη γραμμή T3a.

Η αστυνομία του Παρισιού κάλεσε αμέσως μετά τους χρήστες των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην σπέρνουν τον πανικό: "Τίγρης δραπέτευσε από τσίρκο στο 15ο Διαμέρισμα: εξέλιπε κάθε κίνδυνος. Μην διαδίδετε ψευδείς πληροφορίες" ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter.

ΠΗΓΗ 20MINUTES

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανικός στο Παρίσι από τίγρη που κυκλοφορούσε ελεύθερη

ADVERTISING

SHARE: