Ορλάντο: Σε μνημείο για τα θύματα θα μετατραπεί το club Pulse

default image

Στις 12 Ιουνίου, 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πιο αιματηρή μαζική ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ

Η δημοτική αρχή του Ορλάντο θα αγοράσει το νυχτερινό κέντρο Pulse και θα το μετατρέψει σε μνημείο για τους 49 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν εκεί στις 12 Ιουνίου, στην πιο αιματηρή μαζική ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sentinel του Ορλάντο αναφέρεται ότι η δημοτική αρχή κατέληξε σε συμφωνία να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.25 εκ. δολαρίων για το νυχτερινό κέντρο, αν και δεν σχεδιάζει να το αναμορφώσει αμέσως, επειδή το επισκέπτονται πολλοί άνθρωποι από την περιοχή, αλλά και από μακρινά μέρη, οι οποίοι πενθούν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.

Το Ορλάντο που είναι ήδη πασίγνωστος τουριστικός προορισμός χάρη στα θεματικά πάρκα Disneyland και Universal Studios, δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο Pulse που παραμένει άδειο από τον Ιούνιο του 2016.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επισκέπτονται το νυχτερινό κέντρο στο πλαίσιο του ταξιδιού τους, της εμπειρίας τους στο Ορλάντο, οπότε θα περιμένουμε ένα διάστημα 12-18 μηνών» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπάντι Ντάιερ στην Sentinel.

To Pulse ήταν στέκι της gay κοινότητας της πόλης και ένα από τα γνωστότερα νυχτερινά κέντρα προτού ο Ομάρ Ματίν σκοτώσει 49 ανθρώπους και τραυματίσει 53 τις πρώτες πρωινές ώρες την Κυριακή 12 Ιουνίου 2006.

«Η πόλη ήθελε να δημιουργήσει κάτι για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων που δολοφονήθηκαν και εκείνων που τραυματίστηκαν και μία παρακαταθήκη στο σθένος της κοινότητάς μας», ανέφερε ο δήμαρχος του Ορλάντο. Είπε ακόμη ότι είναι πιθανόν κάποια τμήματα του κλαμπ να μείνουν άθικτα στο μνημείο, αλλά και ότι οι κάτοικοι της πόλης θα ερωτηθούν για τη μορφή που θα πρέπει να πάρει.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο ανέφερε ότι τώρα η δημοτική αρχή θα μπορεί να προστατεύσει την ιδιοκτησία και να ασχοληθεί με ευρύτερα θέματα ασφάλειας που έχουν προκύψει μετά την επίθεση.

Η Sentinel αναφέρει ότι από τότε που το Pulse έχει γίνει τόπος προσκυνήματος έχει προκληθεί αναστάτωση στις τοπικές επιχειρήσεις και στους κατοίκους και έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με την κυκλοφορία και στάθμευση αυτοκινήτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα