Όστιν Τέξας: Νεκρός ο φερόμενος βομβιστής ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας

Όστιν Τέξας: Νεκρός ο φερόμενος βομβιστής ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας
Βομβιστικές επιθέσεις στο Όστιν AP

Ο κύριος ως ύποπτος ως δράστης που συνδέεται με τις βομβιστικές υποθέσεις των προηγούμενων ημερών, βρέθηκε νεκρός κατά την προσπάθεια της αστυνομίας να τον συλλάβει

Την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικο δίκτυο KVUE που συνδέεται με το ABC.

Αυτή τη στιγμή οι πράκτορες του FBI διεξάγουν έρευνα στο μέρος που σκοτώθηκε ο ύποπτος για τις επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες πακέτα στο Τέξας, που προκάλεσαν τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Το περιστατικό συνδέεται με τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις που συνέβησαν στην πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας το Όστιν, καθώς και στο Σέρτζ που βρίσεκεται 104 χιλιόμετρα νοτιότερα.

Ο ύποπτος “πυροδότησε μηχανισμό και ερίφθησαν πυροβολισμοί”, μετέδωσε επίσης το KVUE, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται το δίκτυο CBS, ο ύποπτος σκοτώθηκε αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε εναντίον του.

Εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες φαινόταν ένας λευκός με ξανθά μαλλιά που μετέφερε μεγάλα πακέτα, πρόσθεσε το BBC.


Τα γεγονότα της Τετάρτης στο υποκατάστημα της Fed Ex

Η αστυνομία χρησιμοποίησε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος της Fed Ex στο νότιο Όστιν προκειμένου να αναγνωριστεί ο ύποπτος, ανέφερε το δίκτυο KVUE.

Στη συνέχεια οι αρχές χρησιμοποίησαν τη μηχανή αναζήτησης της Google για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό περιήγησης του φερόμενου δράστη, που φανέρωσε τη διαδικτυακή του περιήγηση στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστολή των βομβιστικών πακέτων.

Το πρωί της Τετάρτης το αστυνομικό τμήμα του Όστιν τουίταρε ότι ένας αξιωματικός είχε εμπλακεί στην ανταλλαγή πυρών σε αυτοκινητόδρομο της πόλης.

Το KVUE επισήμανε αργότερα ότι το τιτίβισμα αφορούσε έναν ύποπτο που συνδέεται με μια σειρά βομβιστικών πακέτων.

Την ώρα που ο ύποπτος επιχείρησε να αποφύγει τη σύλληψη, ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε και ο ύποπτος σκοτώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Όστιν Μπράιαν Μένλει AP

Το χρονικό πλαίσιο των επιθέσεων

2 Μαρτίου: Μια συσκευή πυροδοτήθηκε στο σπίτι του Άντοντι Στέφαν με απολογισμό τον θάνατο του 29χρονου.

13 Μαρτίου: Ο 17χρονος Ντρέιλεν Γουίλιαμ Μέισον σκοτώθηκε ενώ η μητέρα του τραυματίστηκε σοβαρά.

18 Μαρτίου: Τραυματισμός δύο αντρών την ώρα που διέσχιζαν το δρόμο , ενεργοποίησαν καταλάθος πατώντας το καλώδιο του εκρηκτικού μηχανισμού.

20 Μαρτίου: Το δέμα πυροδοτήθηκε στην αποθήκη της Fed Ex με απολογισμό τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ανθρώπου

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε ότι πρόκειται για άρρωστο ίσως και άρρωστα άτομα. Στη συνέχεια εκθείασε με τιτίβισμα τις αρχές και όλους εμπλεκόμενους

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα